- Actueel
- Patiëntenzorg
-
Geneesmiddelen
- Apotheekbereiding
- Geneesmiddelentekorten
- Geneesmiddelvervalsing
- Handleiding Geneesmiddelsubstitutie
- PrEP-medicatie
- Recalls
- Vragen en antwoorden over melatonine
- Zelfzorgmiddelen
- Geneesmiddelengebruik en hitte
- Vragen en antwoorden over paracetamol
- Vragen en antwoorden over recall metformine
- KNMP-standpunten ‘Gereedmaken COVID-19-vaccins’ en ‘Uitwisseling vaccinatiegegevens COVID-19’
- Laaggeletterden en migranten
-
Medicatiebewaking
- Farmacogenetica
- Handleiding Zorg Registratie Systeem
- KNMP-richtlijn Medicatiebewaking
- KNMP-standpunt biosimilars en follow-on non-biological complex drugs (NBCD’s)
- KNMP-voorschrift Basisinstellingen AIS
- Medicatiebeoordeling
- Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's)
- Morbide obesitas en bariatrische chirurgie
- Reden van voorschrijven en labwaarden
- Therapietrouw
- Medicatieoverdracht
- Samenwerking
- Toekomstvisie 2025
- Verminderde nierfunctie
- Kwetsbare ouderen
-
Geneesmiddelen
- Praktijkvoering
- Producten
- Professie
Arbeidszaken
De KNMP ondersteunt u bij arbeidszaken: met voorbeelden van arbeidsovereenkomsten en beoordelingsgesprekken en informatie over cao's, re-integratie en pensioen. Wordt uw vraag op de website niet beantwoord? De Helpdesk Arbeidszaken biedt ondersteuning bij specifieke vragen.
Heeft u een vraag over Arbeidszaken?
Helpdesk Arbeidszaken(070) 373 72 71 Helpdesk Juridisch
(070) 373 72 71
Onderwerpen binnen Arbeidszaken
Arbeidsovereenkomsten
De VZA, ASKA, FNV en CNV stelden modelarbeidsovereenkomsten op die u als KNMP-lid kunt gebruiken.
Lees verderArbeidsrecht
Door de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans in 2020 is het arbeidsrecht ingrijpend veranderd. De wetgever heeft voor een aantal onderwerpen zoals de ketenregeling en transitievergoeding wijzigingen aangebracht. Met name voor oproepkrachten zijn aanzienlijke wijzigingen.
Lees verderWet arbeidsmarkt in balans
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) geldt sinds 1 januari 2020. Daarmee is er veel veranderd. De ketenregeling is verlengd van twee naar drie jaar en ook de transitievergoeding is gewijzigd. Arbeidsrechtadvocaat en partner mr. dr. Pascal Kruit van Boontje Advocaten licht de veranderingen toe in een video en in een podcast van vijf afleveringen.
Lees verderOntslag werknemer
Voor alle ontslagprocedures is het verstandig om juridische bijstand (via rechtsbijstandverzekering of advocaat) in te schakelen. Zowel voor werkgever als werknemer zijn er veel juridische consequenties aan het ontslag verbonden. Deze kunt u het beste in kaart laten brengen door een jurist of advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.
Lees verderProfessioneel Statuut
Het Professioneel Statuut voor apothekers werkzaam in een apotheek legt de verantwoordelijkheden van de apotheker en de zorgorganisatie vast. Een zorgorganisatie kan een apotheek, ziekenhuis of apotheekketen zijn. Dit statuut is bedoeld als vast onderdeel van de arbeidsovereenkomst tussen werkgever (zorgorganisatie) en de apotheker in loondienst.
Lees verderPensioen
Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit 3 pijlers: AOW; aanvullende pensioenopbouw via de werkgever, en; aanvullende individuele pensioenverzekeringen.
Lees verderNieuws binnen Praktijkvoering
IGJ stuurt reminder invullen digitale vragenlijst FMD
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stuurt vrijdag 5 maart 2021 een reminder per brief aan alle apotheekhoudenden die de verplichte digitale vragenlijst FMD van de IGJ nog niet hebben ingevuld. Apotheekhoudenden hebben een week, tot vrijdag 12 maart, de tijd om hieraan te voldoen. Doen apotheekhoudenden dit niet, dan kan IGJ onaangekondigd bezoeken brengen aan apotheken en informatie vorderen. In de brief wijst IGJ apotheekhoudenden er bovendien opnieuw op dat zij verplicht zijn zich aan te sluiten bij het NMVS, de veiligheidskenmerken en deactivatie van de 2D-code op de verpakking te controleren en een vermoeden van vervalsing te melden bij IGJ.
Lees verderVrijstelling voor bereiden handdesinfectantia door apotheken verloopt op 4 maart
De vrijstelling voor het bereiden van handdesinfectantia door apotheken verloopt op 4 maart 2021. In het afgelopen jaar is door de staatssecretaris van IenW vanwege de coronacrisis een zogenaamde generieke vrijstelling verleend aan apotheken voor het zelf bereiden van handdesinfectantia. Deze vrijstelling was uitsluitend van toepassing voor de samenstellingen volgens de LNA-mededeling ’Handdesinfectantia voor professioneel gebruik’ van 20 maart 2020. De vrijstelling wordt niet verlengd. Bij het aflopen van deze vrijstelling is geen aflever- en opgebruiktermijn vastgesteld. Dit betekent dat voorraden die onder de vrijstelling vallen vanaf 4 maart niet meer gebruikt mogen worden.
Lees verderContact
Bezoekadres KNMP:
Alexanderstraat 11
2514 JL Den Haag
Postadres KNMP:
Postbus 30460
2500 GL Den Haag