Nieuws & actualiteit

18 september 2020

VWS stelt Handreiking beschikbaar voor zorgbonus

VWS stelt de ‘Handreiking Bonus zorgprofessionals COVID-19’ beschikbaar. Deze handreiking biedt ondersteuning bij het aanvragen van de subsidie voor het uitkeren van de bonus. Op basis van de Subsidieregeling en Handreiking kunnen apotheken zelf bepalen welke apotheekmedewerkers in aanmerking komen voor een bonus. De KNMP berichtte apotheken gisteren dat deze subsidieregeling in de Staatscourant is gepubliceerd.

Lees verder

17 september 2020

Valpreventieweek: e-learning, webinar en vernieuwde Valanalyse beschikbaar

Voor apothekers en apotheekteam zijn een e-learning en een webinar over valpreventie beschikbaar.

Lees verder

17 september 2020

Zorgbonus voor medewerkers apotheken

Apotheken komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat staat in de subsidieregeling die minister De Jonge (VWS) heeft bekendgemaakt. De bonus kan vanaf 1 oktober 2020 worden aangevraagd.

Lees verder

16 september 2020

Tijdelijke testvoorrang zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers met klachten kunnen tijdelijk met voorrang getest worden op Covid-19. Dat schrijft minister De Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer. De voorrang geldt ook voor apothekers en apothekersassistenten omdat zij onder de reikwijdte van de Wet BIG vallen. De praktische uitwerking wordt deze week vormgegeven door de GGD’en.

Lees verder

16 september 2020

Meeste Nederlanders houden medicijnen over

Persbericht | Meer dan 80% van de Nederlanders houdt weleens medicijnen over na gebruik en een deel van hen weet niet wat ze daarmee moeten doen. Dat blijkt uit een pilot onderzoek van de Coalitie Duurzame Farmacie (KNMP, VIG, Bogin, Neprofarm), IVM en MediSchoon in opdracht van het ministerie van VWS.

Lees verder

15 september 2020

Gezamenlijk pleidooi voor zorgbonus apotheekmedewerkers

De KNMP pleit ervoor om de zorgbonus ook aan apotheekmedewerkers toe te kennen. Dat staat in een door de KNMP ondertekende brief aan minister De Jonge (VWS).

Lees verder

10 september 2020

Medicijnteksten Apotheek.nl uitgebreid met rubriek morbide obesitas en bariatrische chirurgie

Op de publiekswebsite Apotheek.nl zijn 60 medicijnteksten uitgebreid met informatie over het gebruik specifiek bij morbide obesitas en bariatrische chirurgie. De patiëntenadviezen zijn op de betreffende pagina’s te vinden onder de nieuwe uitklapbare rubriek 'Mag ik dit medicijn gebruiken als ik ernstig overgewicht heb of een maagverkleining heb gehad?'.

Lees verder

10 september 2020

Aanbevelingen apothekers Tweede Kamerverkiezingen 2021

De KNMP stelt voor om de farmaceutische patiëntenzorg te versterken door een inschrijving bij de huisapotheek. Dat staat in de aanbevelingen van de KNMP aan de politieke partijen. De KNMP brengt deze aanbevelingen bij de programmacommissies van de politieke partijen onder de aandacht in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

Lees verder

10 september 2020

Ontwikkelsubsidie beschikbaar voor ‘Lokale netwerken samenhangende ouderenzorg’

Apothekers die met zorgpartners aan ouderenzorgaanbod werken, kunnen in aanmerking komen voor een ontwikkelsubsidie. Met deze subsidie kan een lokaal netwerk ouderenzorg met hulp van een extern adviseur verder ontwikkeld worden. Een voorbeeld van zorgaanbod voor ouderen is valpreventie.

Lees verder