Nieuws & actualiteit

12 januari 2017

Annemieke Floor-Schreudering opleidingsdirecteur vervolgopleiding openbaar apotheker

Dr. Annemieke Floor-Schreudering is aangesteld als opleidingsdirecteur van de vervolgopleiding tot openbaar apotheker. Zij volgt per 1 januari 2017 dr. Henk Buurma op, die bij de KNMP de afgelopen 7 jaar een vernieuwde vervolgopleiding heeft opgezet en uitgebouwd.

Lees verder

12 januari 2017

Recall Fosinoprilnatrium 5 mg tabletten DCB en DMB

Apotheek De Collegiale Bereiding (DCB) en Apotheek de Magistrale Bereider (DMB) roepen met onmiddellijke ingang Fosinoprilnatrium tabletten 5 mg terug op apotheekniveau.

Lees verder

6 januari 2017

KNMP zette laaggeletterdheid en medicijngebruik op de kaart

De KNMP zette in 2016 het thema laaggeletterdheid en medicijngebruik op de kaart met de campagne ‘Kunt u dat even uitleggen?’. 40 nieuwe iconen, 24 gebarentaalfilmpjes, 10 extra animatiefilmpjes, 7 reizende tentoonstellingen, en 100 nieuwe medicijnbegrippen met hoorbare uitleg kwamen tot stand met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees verder

6 januari 2017

Vernieuwde studiegids StiPCO 2017 bevat regionaal scholingsaanbod

De vernieuwde online studiegids bevat naast een overzicht van StiPCO-scholingen in 2017 een interactieve landkaart met regionaal scholingsaanbod. Apothekers kunnen hierop locaties van StiPCO-scholingen in de regio vinden. Wanneer een scholing niet in de gewenste regio gepland staat, kunnen zij contact opnemen met aanbieders om, bij voldoende vraag, een bijeenkomst in de eigen regio te organiseren.

Lees verder

5 januari 2017

Ook Calmurid in 2017 niet langer vergoed

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft besloten dat Calmurid® crème 100 mg/g per 1 januari 2017 niet langer is opgenomen op bijlage 1B van de Regeling zorgverzekering en daarom niet meer wordt vergoed. Hiermee volgt de minister het advies van het Zorginstituut Nederland om preparaten met ureum niet langer te vergoeden omdat er geen sprake is van rationele farmacotherapie.

Lees verder

4 januari 2017

AP ontvangt bijna 5.500 datalekmeldingen in 2016

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ontving vorig jaar bijna 5.500 meldingen van datalekken. De meeste meldingen zijn afkomstig uit de sectoren gezondheid & welzijn (29%), financiële dienstverlening (17%) en openbaar bestuur (15%).

Lees verder