Beeldmateriaal te gebruiken voor Wereld DNA-dag (25 april)

24 april 2024
Opties

Apothekers kunnen op 25 april 2024 aandacht vragen voor Wereld DNA-dag door beeldmateriaal voor sociale media te gebruiken. Dit beeldmateriaal, dat bestaat uit twee afbeeldingen en een voorbeeldtekst, is te vinden in de themakalender op KNMP.nl. Met de themadagen en -weken in 2024, waaronder Wereld DNA-dag, kunnen apothekers hun rol als medicatiespecialist zichtbaar maken bij patiënten.  

Er wordt tijdens Wereld DNA-dag stilgestaan bij de ontdekking van het DNA en welke vooruitgang dat mogelijk heeft gemaakt. Farmacogenetica wordt steeds belangrijker bij het kiezen van de juiste dosering en het juiste geneesmiddel, en sluit aan bij het streven naar personalized medicine. De KNMP stelt een dossier over dit onderwerp ter beschikking op haar website, en ook Apotheek.nl bevat een pagina over medicijnen en genen. 

Apothekers worden aangemoedigd om hun patiënten door te verwijzen naar deze informatiebronnen en om de Wereld DNA-dag te delen op sociale media. De KNMP biedt ondersteuning door middel van een voorbeeldtekst en afbeeldingen die geschikt zijn voor zowel posts als stories.

Naar de themakalender 2024