Mensen worden ouder en wonen langer zelfstandig thuis. Niet alle ouderen zijn in staat zelf de regie te voeren over hun leven. Zo heeft een groot deel minimaal één chronische aandoening en gebruikt een of meerdere vormen van medicatie. Deze kwetsbare ouderen zijn afhankelijk van een goede samenwerking in de zorg, waarbij de beschikbaarheid van kwalitatief hoogstaande farmaceutische zorg geborgd dient te zijn.

Best practices ouderenzorg
Er worden regelmatig nieuwe methoden, technieken of activiteiten bedacht, onder meer door apothekers, om de kwaliteit van zorg in de praktijk te verbeteren. Deze best practices hebben betrekking op de farmaceutische zorg voor ouderen en zijn relatief eenvoudig over te nemen in de praktijk.
Achtergrondinformatie

SIG Kwetsbare ouderen
De SIG Kwetsbare ouderen bestaat uit een kerngroep en een buitenschil. De kerngroep vergadert ongeveer 3 keer per jaar en de buitenschil denkt mee over specifieke vraagstukken buiten de vergaderingen om. De SIG heeft de werkzaamheden ingedeeld in 5 portefeuilles: Positionering, Opleiding, Implementatie-innovatie, Onderzoek, en Professionele standaard en richtlijnen.