Nieuws & actualiteit

15 oktober 2020

Winnaars KNMP Studentenprijs bekend

De KNMP Studentenprijs 2020 is toegekend aan Jip Linthorst (Leiden), Wisse van Os (Leiden LACDR), Lishi Lin (Utrecht) en Luke van der Koog (Groningen). Hoogleraren en docenten hebben de studenten voor deze prijs voorgedragen, vanwege uitstekende studieresultaten, motivatie en inzet. De KNMP Studentenprijs omvat een geldbedrag van € 1000.

Lees verder

7 oktober 2020

E-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld: werken met meldcode en codewoord

De e-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld voor openbaar apothekers is online. De e-learning biedt apothekers handvatten bij een vermoeden of melding van kindermishandeling en huiselijk geweld. Deze geaccrediteerde e-learning is ontwikkeld op initiatief van de KNMP, in samenwerking met Veilig Thuis en ondersteund door de SBA. Eerder dit jaar konden apothekersassistenten via SBA eenzelfde e-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld volgen.

Lees verder

25 september 2020

World Pharmacists Day: KNMP.nl gaat op zwart

De KNMP zet de homepage van haar website KNMP.nl op 25 september van 11.00 tot 12.00 uur op zwart, ter nagedachtenis aan alle apothekers die we verloren zijn aan COVID-19. Hiermee sluit de KNMP aan bij de oproep van de International Pharmaceutical Federation (FIP) om solidariteit te tonen tijdens World Pharmacists Day.

Lees verder

24 september 2020

Nivel: onderzoek naar communicatie in apotheek bij medicatiewissel

Het Nivel start een onderzoek naar de communicatie in de apotheek bij een medicatiewissel. Dat stelt het Nivel in een bericht op haar website. In een gezamenlijk project onderzoekt het Nivel met SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy en UPPER (Universiteit Utrecht) twee communicatiestrategieën rondom het wisselen van medicatie om te komen tot praktische handvatten voor het apotheekteam. Het project ‘Negatief nieuws brengen: communicatiestrategieën rondom het wisselen van medicatie passend bij patiënt en apotheekteamlid’ heeft een financiële bijdrage gekregen vanuit het KNMP-onderzoeksprogramma.

Lees verder

17 september 2020

Zorgbonus voor medewerkers apotheken

Apotheken komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat staat in de subsidieregeling die minister De Jonge (VWS) heeft bekendgemaakt. De bonus kan vanaf 1 oktober 2020 worden aangevraagd.

Lees verder

15 september 2020

Gezamenlijk pleidooi voor zorgbonus apotheekmedewerkers

De KNMP pleit ervoor om de zorgbonus ook aan apotheekmedewerkers toe te kennen. Dat staat in een door de KNMP ondertekende brief aan minister De Jonge (VWS).

Lees verder

22 april 2020

Uitbetaling StiPCO-tegemoetkoming 2019 eind juni

Openbaar apothekers die in 2019 StiPCO-scholing hebben gevolgd, ontvangen de hierbij behorende tegemoetkoming eind juni. Voorwaarde hiervoor is dat zij alle evaluatieformulieren voor hun StiPCO-scholingen en een digitaal uitbetalingsformulier met daarop de juiste bankgegevens hebben ingevuld.

Lees verder

16 april 2020

Herregistratieperiode voor openbaar en ziekenhuisapothekers verlengd met half jaar

Alle lopende (her)registratieperiodes van openbaar en ziekenhuisapothekers worden verlengd met een half jaar. Dit hebben het Centraal College Specialismen Farmacie (CC) en de Specialisten Registratie Commissies Openbare en Ziekenhuisfarmacie (SRC-OF en SRC-ZF) besloten zodat deze groepen apothekers alle aandacht kunnen geven aan zorg tijdens de coronacrisis.

Lees verder

16 april 2020

Stichting BWM stelt cahier beschikbaar over coronavirus

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) stelt een cahier beschikbaar over het coronavirus: ‘Help ik ben besmet’. Daarin bespreken wetenschappers en specialisten de nu op volle toeren draaiende infectieziektebestrijding in Nederland. Het cahier is voor € 7,50 te bestellen in boekvorm. De online versie is gratis te downloaden.‎

Lees verder