Nieuws & actualiteit

31 oktober 2019

Start als apotheker tijdig met herregistratietraject

Apothekers dienen tijdig voorbereidingen voor de BIG-herregistratie te treffen, wanneer zij verwachten niet aan de werkervaringseis voor herregistratie te kunnen voldoen. De alternatieve route via scholing en toetsing kan tot één jaar duren en moet voor de uiterste herregistratiedatum afgerond zijn.

Lees verder

17 oktober 2019

VWS-subsidie voor nascholing StiPCO verlengd tot in 2020

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de subsidie voor het Stimuleringsprogramma competentieontwikkeling openbaar apothekers (StiPCO) verlengd tot 1 september 2020. Dit heeft het ministerie laten weten aan de KNMP, die het programma uitvoert. Openbaar apothekers en leden van het apotheekteam kunnen door dit besluit acht maanden langer gebruikmaken van de tegemoetkoming bij StiPCO-scholingen. Eerder was voorzien dat de regeling op 31 december 2019 zou eindigen.

Lees verder

8 oktober 2019

Rogier Larik nieuw bestuurslid WSO

Apotheker Rogier Larik is verkozen als nieuw bestuurslid van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO). Dit is dinsdag 8 oktober 2019 bekendgemaakt tijdens de sectieledenvergadering van de WSO op het KNMP Najaarscongres in Utrecht.

Lees verder

3 oktober 2019

Wervingsposters apothekersassistenten via de SBA

Aandacht vestigen op het werk in de apotheek? De SBA biedt posters die het vak van apothekersassistent positief onder de aandacht brengen.

Lees verder

23 september 2019

Emeritus hoogleraar farmacologie Meindert Danhof wint FIP-award

Professor Meindert Danhof, emeritus hoogleraar farmacologie aan Univerisiteit Leiden, is op het internationale apothekerscongres FIP te Abu Dhabi onderscheiden. Hij heeft de hoogste farmaceutische wetenschappelijk award van de internationale apothekersorganisatie ontvangen, de Høst-Madsen Medal.

Lees verder

18 september 2019

Twaalf nieuwe coaches beschikbaar voor begeleiden intervisie

Twaalf apothekers volgden het afgelopen jaar de opleiding ‘Coaches voor Farmacie’ met StiPCO-subsidie. Hun uitgebreide profielen zijn nu in te zien voor leden op KNMP.nl.

Lees verder

3 september 2019

Indienen voorstellen KNMP-onderzoeksprogramma voor 10 november

Het indienen van voorstellen voor farmaceutisch praktijkonderzoek kan tot 10 november 2019. Eind januari maakt de KNMP bekend welke projecten een bijdrage vanuit het KNMP-onderzoeksbudget 2020 krijgen.

Lees verder

22 augustus 2019

Deadlines naderen voor subsidieaanvraag stagiairs in apotheek

De deadlines voor het aanvragen van subsidie voor stagiairs in de apotheek naderen. Apothekers die in het schooljaar 2018/19 een stagiair hadden, komen in aanmerking voor subsidie vanuit de Subsidieregeling Praktijkleren en/of het Stagefonds Zorg. Zij kunnen de subsidies respectievelijk tot uiterlijk 16 september en 1 oktober 2019 aanvragen.

Lees verder

25 juli 2019

Twintig apotheekteamscholingen beschikbaar met StiPCO-subsidie

Twintig apotheekteamscholingen krijgen tot en met december 2019 een financiële tegemoetkoming vanuit de StiPCO-subsidie. Deze extra voorziening binnen StiPCO, het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers, is tot stand gekomen na overleg tussen de KNMP en het ministerie van VWS. Apotheekteams kunnen hierdoor kosteloos of tegen een kleine bijdrage nascholing volgen.

Lees verder