Nieuws & actualiteit

13 april 2021

Nationaal Farmaceutisch Museum uitgebreid met tentoonstelling over geneesmiddelreclames

Het digitale Nationale Farmaceutische Museum is een tentoonstelling rijker: ‘Geneesmiddel in Beeld’. Deze expositie biedt een historische reis door de wereld van geneesmiddelreclames in de afgelopen decennia. Van muurkranten in de achttiende eeuw tot en met de nieuwe media van de 21ste eeuw.

Lees verder

24 maart 2021

Kwaliteitsindicatoren over 2020: 6 zaken om op te letten

Vanaf 6 april kunnen openbaar apothekers en apothekers die dienst- of instellingsapotheken beleveren, weer aan de slag met het invullen van de kwaliteitsindicatoren. Vliegend van start? Let dan op deze 6 zaken.

Lees verder

23 februari 2021

51e editie Informatorium Medicamentorum beschikbaar

De 51ste editie van het Informatorium Medicamentorum (IM) is uit. Abonnees hebben het boek met betrouwbare geneesmiddelinformatie afgelopen week al per post ontvangen. Bestellen kan via de KNMP-website.

Lees verder

21 januari 2021

Draaiboek en aandachtspunten voor mogelijke vaccinatierol apothekers

De KNMP publiceert op de website een draaiboek en een lijst met aandachtspunten voor apothekers die willen meewerken aan de COVID-19-vaccinatie. Zij kunnen gebruikmaken van de documenten ‘Lijst met aandachtspunten voor openbaar apothekers’ van de KNMP en het ‘Draaiboek COVID-vaccinatie’ van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA). In verschillende regio’s in Nederland werken apothekers al mee aan de vaccinatie.

Lees verder

13 januari 2021

PRISMA-symposium 2021 open voor abstracts

Apothekers kunnen tot maandag 5 april hun abstract indienen voor het PRISMA-symposium 2021. De beste abstracts worden gepubliceerd in het Nederlands Platform voor Farmaceutisch Onderzoek. Het PRISMA-bestuur reikt tijdens dit online symposium op 18 mei tevens de PRISMA-publicatieprijs en PRISMA-proefschriftprijs uit.

Lees verder

7 januari 2021

13 januari: webinar voor zorgprofessionals over COVID-19-vaccins

Het ministerie van VWS, RIVM, NHG en LHV organiseren woensdagavond 13 januari om 20.00 uur samen met MedischeScholing.nl een live webinar over de COVID-19-vaccins. Deze gratis nascholing staat open voor iedereen die in de zorg werkt.

Lees verder

19 november 2020

StiPCO eindigt definitief per 31 december 2020

Het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers (StiPCO) eindigt per 31 december 2020 definitief. Dat stelt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in een brief aan de KNMP. Na een tweede verlenging van de subsidie is de maximale termijn bereikt en is verdere verlenging niet mogelijk. Scholingen tot 31 december 2020 kunnen nog binnen de subsidie van StiPCO worden aangeboden en gevolgd.

Lees verder

5 november 2020

CBG organiseert ‘Het Grootste Coronaspreekuur – medicijnen & vaccins’

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) organiseert op 5 november ‘Het Grootste Coronaspreekuur – medicijnen & vaccins’. Dat kondigt het CBG aan op hun website. De online talkshow waarin experts op het gebied van coronageneesmiddelen en -vaccins vragen van kijkers beantwoorden start om 19:30 uur.

Lees verder

15 oktober 2020

Winnaars KNMP Studentenprijs bekend

De KNMP Studentenprijs 2020 is toegekend aan Jip Linthorst (Leiden), Wisse van Os (Leiden LACDR), Lishi Lin (Utrecht) en Luke van der Koog (Groningen). Hoogleraren en docenten hebben de studenten voor deze prijs voorgedragen, vanwege uitstekende studieresultaten, motivatie en inzet. De KNMP Studentenprijs omvat een geldbedrag van € 1000.

Lees verder