Nieuws & actualiteit

22 april 2020

Uitbetaling StiPCO-tegemoetkoming 2019 eind juni

Openbaar apothekers die in 2019 StiPCO-scholing hebben gevolgd, ontvangen de hierbij behorende tegemoetkoming eind juni. Voorwaarde hiervoor is dat zij alle evaluatieformulieren voor hun StiPCO-scholingen en een digitaal uitbetalingsformulier met daarop de juiste bankgegevens hebben ingevuld.

Lees verder

16 april 2020

Herregistratieperiode voor openbaar en ziekenhuisapothekers verlengd met half jaar

Alle lopende (her)registratieperiodes van openbaar en ziekenhuisapothekers worden verlengd met een half jaar. Dit hebben het Centraal College Specialismen Farmacie (CC) en de Specialisten Registratie Commissies Openbare en Ziekenhuisfarmacie (SRC-OF en SRC-ZF) besloten zodat deze groepen apothekers alle aandacht kunnen geven aan zorg tijdens de coronacrisis.

Lees verder

16 april 2020

Stichting BWM stelt cahier beschikbaar over coronavirus

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) stelt een cahier beschikbaar over het coronavirus: ‘Help ik ben besmet’. Daarin bespreken wetenschappers en specialisten de nu op volle toeren draaiende infectieziektebestrijding in Nederland. Het cahier is voor € 7,50 te bestellen in boekvorm. De online versie is gratis te downloaden.‎

Lees verder

16 april 2020

CIBG: stand van zaken vermelden BIG-nummer

Het CIBG stelt in een stand van zaken over het vermelden van het BIG-nummer dat de verplichting per 1 januari 2021 in werking treedt. Dat staat in een nieuwsbericht op de website van het CIBG. Het aangepaste besluit met de regels voor de verplichting het BIG-nummer te vermelden is op 2 april officieel bekendgemaakt. Voorts stelt het CIBG dat door de coronacrisis BIG-geregistreerde zorgverleners en hun werkgevers wellicht niet voldoende tijd hebben om op 1 januari 2021 aan de verplichting te voldoen. Daar wordt rekening mee gehouden: men hoeft voorlopig nog niets te doen.

Lees verder

8 april 2020

Minister Van Rijn steekt apothekers hart onder de riem met bezoek

Minister Van Rijn (Medische Zorg) bezocht woensdag 8 april Apotheek Ridderveld in Alphen aan den Rijn en sprak daar met de apothekers, het apotheekteam en een huisarts over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening. Nadat hij eerder schriftelijk steun betuigde aan apothekers en apotheekteams, stak de minister nu persoonlijk een hart onder de riem.

Lees verder

7 april 2020

StiPCO verlengd tot eind 2020

Openbaar apothekers kunnen tot het einde van 2020 scholing volgen met StiPCO-subsidie. Dit heeft het ministerie van VWS de KNMP toegezegd. Het stimuleringsprogramma zou normaal gesproken op 1 september 2020 eindigen.

Lees verder

1 april 2020

Berichtgeving corona: 7 punten om niet te missen

De WGP is uitgesteld, de BIG-herregistratieplicht opgeschort en de minister spreekt zijn waardering uit over apotheken. De berichten over corona volgen elkaar razendsnel op. Zeker weten dat u niets heeft gemist? De berichtgeving, materialen en ondersteuning van de KNMP over corona op een rijtje, in 7 punten.

Lees verder

30 maart 2020

Uitvraag kwaliteitsindicatoren start een maand later

De uitvraag van de kwaliteitsindicatoren over 2019 start vanwege de coronacrisis een maand later dan gepland: op 1 mei in plaats van op 1 april 2020. Er is meer tijd beschikbaar om de kwaliteitsmeting in te vullen, namelijk twee maanden. Dit is besloten om alle nodige voorrang te verlenen aan de actuele farmaceutische patiëntenzorg.

Lees verder

26 maart 2020

Van Rijn: We trekken samen met apothekers op

Laten we samen optrekken bij het signaleren en voorkomen van problemen rondom de farmaceutische zorg en mogelijke tekorten van geneesmiddelen door de coronacrisis. Dit schrijft minister Van Rijn van Medische Zorg in een bericht aan apothekers en apotheekteams in Nederland, waarmee hij hen een ‘hart onder de riem’ wil steken.

Lees verder