Nieuws & actualiteit

13 juni 2019

Stemmen op nieuwe kandidaten KNMP-bestuur

KNMP-leden kunnen tot 24 juni, 11.00 uur, stemmen op kandidaten voor het nieuwe KNMP-bestuur. Alle leden hebben 4 juni een mail ontvangen met daarin een persoonlijke link. Via deze link kunnen zij hun stem uitbrengen.

Lees verder

7 juni 2019

Apothekers hoeven datalek bij andere zorgverlener niet altijd te melden

Apothekers hoeven een datalek bij een andere zorgverlener met geheimhoudingsplicht niet altijd te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Apothekers kunnen een afweging maken of het nodig is om een datalek te melden door het risico op nadelige gevolgen voor de patiënt te beoordelen. Zij horen het datalek wel op te nemen in het interne register van de apotheek.

Lees verder

6 juni 2019

KNMP pleit voor garantie leveringsbetrouwbaarheid geneesmiddelen

De KNMP pleit voor de garantie van de leveringsbetrouwbaarheid van geneesmiddelen, dat schrijft de KNMP in een brief aan de Tweede Kamer voor de bespreking van het geneesmiddelenbeleid op 6 juni 2019. Om de beschikbaarheid en kwaliteit van geneesmiddelen te garanderen, zijn meer waarborgen in de geneesmiddelenketen noodzakelijk.

Lees verder

28 mei 2019

CBG: levering anticonceptiepil weer stabiel

De anticonceptiepil kan weer voor zes maanden worden meegegeven, dit concludeert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Hiermee eindigt het advies aan apothekers om maximaal voor drie maanden de anticonceptiepil levonorgestrel/ethinylestradiol 150/30 µg uit te leveren. De KNMP ondersteunt het beëindigen van dit advies. De voorzorgsmaatregel is van toepassing tot en met 31 mei 2019.

Lees verder

21 mei 2019

Aangepast advies voor regels geneesmiddelen in het verkeer

De Gezondheidsraad brengt een aangepast advies uit voor de regels van geneesmiddelen in het verkeer. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) beoordeelt dit advies op korte termijn en past dan mogelijk de regeling aan. De Gezondheidsraad verwijst voor specifieke geneesmiddelen naar de rijgeschiktheidsadviezen van de KNMP.

Lees verder

21 mei 2019

Apothekers genieten volop vertrouwen

Patiënten hebben volop vertrouwen in de informatie over geneesmiddelen die apothekers verstrekken. Dat schrijft Nivel in het onderzoeksrapport ‘Vertrouwen in medicijnen’. Gerben Klein Nulent, voorzitter van de KNMP: “Goed dat onderzoek uitwijst dat apothekers samen met medisch specialisten en huisartsen de top drie vormen van zorgverleners die het meeste vertrouwen genieten van burgers als het gaat om informatie over geneesmiddelen.”

Lees verder

17 mei 2019

Recall Amoxicilline/Clavulaanzuur Aurobindo 250/62,5 mg, suspensie

Aurobindo Pharma b.v. heeft in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten om Amoxicilline/Clavulaanzuur Aurobindo, suspensie 250/62,5 mg, met onmiddellijke ingang terug te roepen op apotheekniveau.

Lees verder

16 mei 2019

Verkiezingen lid KNMP-bestuur: twee kandidaten bekend

Ziekenhuisapothekers Nicole Hunfeld en Tjalling van der Schors stellen zich kandidaat voor de vacante positie in het KNMP-bestuur. Leden van de KNMP krijgen begin juni de mogelijkheid om te stemmen op de kandidaat van hun keuze.

Lees verder

16 mei 2019

PWA voor Apotheek.nl: een website met een ‘app-experience’

De website Apotheek.nl is vanaf nu beschikbaar als een ‘Progressieve Web App’ (PWA) en daarmee nog gebruiksvriendelijker voor patiënten, apotheekteams en zorgmedewerkers. ‘Zie het als een website in een app-jasje’, aldus Nike Everaarts, coördinator van Apotheek.nl. De voordelen? ‘Apotheek.nl als webapp geeft direct toegang tot de site via het startscherm van de telefoon, terwijl het niet nodig is om een app te installeren. Bovendien is Apotheek.nl als webapp ook bereikbaar zonder internetverbinding – na eenmalig downloaden van de content mét internet.

Lees verder