Nieuws & actualiteit

5 juni 2018

‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ nog niet verkrijgbaar

De ‘UZI-medewerkerspas niet op naam' is nog steeds niet aan te vragen, ondanks eerdere toezeggingen daartoe door het CIBG. De overheidsinstantie stelt nog niet te weten wanneer deze wel kan worden aangevraagd. In een brief vragen eerstelijnsorganisatie InEen, de KNMP en de Landelijke Huisartsen Vereniging om opheldering.

Lees verder

1 juni 2018

KNMP oneens met besluit kabinet over vitaminen uit basispakket

De KNMP is het oneens met het besluit van het kabinet om het advies van het Zorginstituut Nederland (ZIN) over vitaminen, mineralen en paracetamol te volgen. Door de maatregel verdwijnt een aantal producten per 1 januari 2019 uit het basispakket. Voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie: ‘Een kwetsbare groep patiënten wordt hiervan de dupe. Dit is slecht voor de volksgezondheid en qua besparing is het een kwestie van penny wise, pound foolish.’

Lees verder

1 juni 2018

KNMP in gesprek met AP over uitleg ‘grootschalige verwerking’

De KNMP is in gesprek met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over de uitleg die de AP geeft aan het begrip ‘grootschalige verwerking’. Deze uitleg is bepalend voor de eventuele aanstelling van een Functionaris Gegevensbescherming, na de inwerkingtreding van de privacywet AVG.

Lees verder

1 juni 2018

Reminder: jodiumtabletten beschikbaar via groothandels

Apothekers kunnen via hun groothandel jodiumtabletten bestellen. De adviesprijs voor de verkoop is 2,95 euro. De tabletten zijn ook in de G-Standaard opgenomen.

Lees verder

31 mei 2018

ZN informeert over declareren sinds controles op samenloop Wlz en Zvw

De enige manier om een rekening voor een patiënt in een Wlz-instelling met verblijf en behandeling betaald te krijgen, is door deze in te dienen bij de Wlz-instelling. Welke instelling dat is, deelt de zorgverzekeraar zoveel mogelijk in de retourinformatie bij afgekeurde declaraties. Het hangt van de specifieke situatie af of de Wlz-instelling de declaratie gaat betalen. Dit geeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) aan op haar website in een geüpdatet document met veelgestelde vragen over de samenloop van de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz).

Lees verder

31 mei 2018

KNMP: meevaller niet los zien van bezuinigingsmaatregelen

De in de Voorjaarsnota verwerkte meevaller over uitgaven aan genees- en hulpmiddelen in 2017 kan niet los worden gezien van aangekondigde bezuinigingsmaatregelen in het regeerakkoord. Dit stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP na bestudering van de Voorjaarsnota, waarin een meevaller van 352 miljoen euro is opgenomen.

Lees verder

31 mei 2018

Online overleggen? Doe het AVG-proof met de gratis messenger-app Siilo

Siilo gebruik je voor beveiligd online overleg met collega’s, voorschrijvers en andere zorgprofessionals. Ruim 68.000 zorgverleners in Nederland werken al met Siilo. Sluit je ook aan? Registreer je met ID en BIG-nummer en kom met hen in contact.

Lees verder

31 mei 2018

Bent u zelfstandig openbaar apotheker met kennis van gezonde bedrijfsvoering? Word LOA-bestuurder!

Bekostiging, administratieve lastenverlichting, informatievoorziening en Falsified Medicines Directive (FMD): een greep uit de onderwerpen waar de sectie Landelijke Openbare Apotheken (LOA) zich voor inzet om zo de gezonde bedrijfsvoering in uw apotheek te bevorderen.

Lees verder

31 mei 2018

‘Apotheker’ met vervalst diploma verwijderd uit BIG-register

De KNMP dringt bij het CIBG aan op scherpere controles vóór BIG-registratie. Aanleiding hiervoor is een ‘apotheker’ die zich met een vervalst diploma heeft laten inschrijven in het BIG-register. Binnen de vervolgopleiding tot openbaar apotheker zijn op een gegeven moment vraagtekens gezet bij zijn functioneren. De persoon is inmiddels uit het BIG-register verwijderd en het KNMP-kandidaatlidmaatschap is opgezegd.

Lees verder