Nieuws & actualiteit

8 maart 2018

De vier grootste misverstanden over het aanstellen van een FG

Het is inmiddels breed bekend dat apotheken volgens de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vanaf 25 mei 2018 verplicht zijn een Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Maar hoe dat moet? Daar bestaan nog wel wat misverstanden over. Dit zijn de vier grootste.

Lees verder

8 maart 2018

Meer tijd om zorg aan onverzekerde patiënt te melden

Zorgverleners hebben niet meer één, maar zeven dagen de tijd om verleende zorg aan onverzekerde patiënten te melden. Dit is een van de wijzigingen in de Subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden per 1 maart 2018.

Lees verder

8 maart 2018

Kwaliteitsindicatoren 2017: zes zaken om op te letten

De uitvraag van de kwaliteitsindicatoren over 2017 start over ruim een week. Dit jaar duurt de uitvraag twee weken korter dan voorheen: van 19 maart tot en met 16 april. Om direct aan de slag te kunnen, vraagt de KNMP samen met de SFK aandacht voor onderstaande checklist. Zes zaken om op te letten.

Lees verder

8 maart 2018

CBG schorst handelsvergunningen Gastilox en Rilies

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft per 5 maart 2018 drie handelsvergunningen voor de zuurbindende middelen Gastilox en de handelsvergunning voor de pijnstiller Rilies geschorst. Dit is bekendgemaakt in een bericht op de website van het CBG.

Lees verder

8 maart 2018

Nog één stap naar de StiPCO-tegemoetkoming 2017

Het uitbetalingsformulier van StiPCO al ingevuld? Zo’n 500 openbaar apothekers hoeven alleen nog maar deze kleine stap te zetten om de StiPCO-tegemoetkoming over 2017 te ontvangen.

Lees verder

7 maart 2018

Berenschot: versoepeling preferentiebeleid is gewenst

Persbericht | Het preferentiebeleid raakt de beschikbaarheid van geneesmiddelen. Dat vergroot risico’s van het wisselen van medicatie, zoals medicatiefouten en een lagere therapietrouw van de patiënt. Daarom is een versoepeling van het preferentiebeleid nodig. Dit staat in een vandaag verschenen rapport van Berenschot.

Lees verder

5 maart 2018

Apothekers geven online medicijninformatie in korte video’s

Persbericht | Apothekers leggen de belangrijkste informatie per medicijn op apotheek.nl vanaf 5 maart 2018 in korte video’s uit. Apothekersorganisatie KNMP wil met de gratis online filmpjes juist medicijngebruik onder patiënten stimuleren.

Lees verder

2 maart 2018

Kwaliteitsindicatoren 2017: indicatorgids beschikbaar

Van 19 maart tot en met 16 april 2018 is de jaarlijkse uitvraag van de kwaliteitsindicatoren over 2017. Voor deze uitvraag zijn de indicatorgids openbare apotheken en het extra WSO-tabblad nu te downloaden.

Lees verder

1 maart 2018

‘Medicijnresten inzamelen: gemeenten nu aan zet’

De gemeenten zijn aan zet om de afvoer van medicijnafval in heel Nederland goed te organiseren. Dat zegt Marc de Rooy, die voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de ketenaanpak Medicijnresten uit Water aanstuurt.

Lees verder