Nieuws & actualiteit

18 oktober 2017

Spookfacturen Flanderijn en Van Eck

Een bedrijf dat zich voordoet als Flanderijn en Van Eck gerechtsdeurwaarders probeert door het versturen van spookfacturen onder andere apotheken op te lichten. Hiervan heeft de KNMP een melding gekregen. In de factuur staat dat de apotheek een schuld heeft aan een zorgverzekeraar.

Lees verder

17 oktober 2017

Apotheek.nl genomineerd voor Website van het Jaar 2017

Apotheek.nl is een van de 12 genomineerden voor website van het jaar 2017 in de categorie gezondheid. Help mee om deze publieksprijs te winnen en stem op Apotheek.nl.

Lees verder

16 oktober 2017

Vergoeding apotheekbereidingen 2018 bekend

De zorgverzekeraars hebben bekendgemaakt welke (doorgeleverde) apotheekbereidingen zij vanaf 1 januari 2018 vergoeden en welke niet.

Lees verder

13 oktober 2017

Oplossing verkeersdeelname gebruikers dexamfetamine, morfine en medicinale cannabis gaat nog lang duren

Er komt een oplossing voor mensen die dexamfetamine, morfine en medicinale cannabis vanwege medische redenen gebruiken en deelnemen aan het verkeer, maar dit gaat nog lang duren. Het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) wil een uitzondering op de strafbaarstelling voor deze groep. Dat zegt minister Blok van VenJ, in de antwoorden op Kamervragen van D66. Het (wetgevings)proces om de uitzondering te bewerkstelligen kost echter wel veel tijd, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Lees verder

13 oktober 2017

BENU-rapport: Nederlandse apotheken koploper in efficiëntie en kwaliteit van zorg

Nederlandse apotheken zijn Europese koplopers waar het gaat om efficiëntie en kwaliteit van zorg. Dat blijkt uit het rapport ‘De Nederlandse apotheek’ dat KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent tijdens de LOA-sectievergadering op 12 oktober in ontvangst nam van BENU-directeuren Bart Tolhuisen en Eduard Lip.

Lees verder

12 oktober 2017

Toedienapp BENU Apotheek in Eibergen wint KNMP Zorginnovatieprijs 2017

Persbericht | Met een toedienapp is BENU Apotheek in Eibergen winnaar van de KNMP Zorginnovatieprijs 2017. Het project 'Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie' kreeg de meeste stemmen van de leden van de apothekersorganisatie KNMP, die voor het eerst zelf mochten meebeslissen. De app maakt papieren toedieningslijsten overbodig, biedt apothekers en patiënten meer gemak, verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg.

Lees verder

11 oktober 2017

Kaliumjodide voor kinderen

KNMP/LNA heeft oriënterend onderzoek uitgevoerd naar de toepasbaarheid van Kaliumjodide G.L. 65 mg tabletten bij kinderen. De tabletten zijn makkelijk te breken en vallen snel uiteen. De smaak van het water met een uiteengevallen tablet is niet uitgesproken.

Lees verder

10 oktober 2017

KNMP over regeerakkoord: grote ambities op het geneesmiddelendossier

Het kabinet Rutte III heeft grote ambities op het geneesmiddelendossier. Dat stelt Gerben Klein Nulent, KNMP-voorzitter, als reactie op het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Klein Nulent: ‘Wij ondersteunen het kabinet in haar ambitie om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Vooral wat betreft dure geneesmiddelen ligt hier een uitdaging. Graag zien wij dat het kabinet meer investeert in goede farmaceutische begeleiding en goed geneesmiddelengebruik. Het regeerakkoord ervaren wij als een uitnodiging om met het nieuwe kabinet in gesprek te gaan.’

Lees verder

10 oktober 2017

KNMP slaat alarm over terugloop bereidende apotheken Zeeland

Het aantal bereidende apotheken in Zeeland loopt gevaarlijk terug, waarschuwt de KNMP in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) van 10 oktober 2017. Het zijn er op dit moment nog maar vier.

Lees verder