Nieuws & actualiteit

12 maart 2019

Tweede bestuurstermijn voor LOA-voorzitter Reinier Bax

Reinier Bax, voorzitter van de sectie Landelijke Openbare Apotheken (LOA), is herbenoemd voor een tweede bestuurstermijn. Dit gebeurde tijdens de LOA-sectieledenvergadering op 12 maart 2019 tijdens het KNMP Congres in Utrecht.

Lees verder

12 maart 2019

Alexandra Geesink nieuw bestuurslid WSO

Apotheker Alexandra Geesink is verkozen als nieuw bestuurslid van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO). Dit is dinsdag 12 maart 2019 bekendgemaakt tijdens de sectieledenvergadering van de WSO op het KNMP Voorjaarscongres in Utrecht.

Lees verder

12 maart 2019

West-Friese LAB Pilot wint KNMP Zorginnovatieprijs

De pilot ‘Lab door Apotheek Bepaald’ (LAB) van Apotheek West Friesland is de winnaar van de KNMP Zorginnovatieprijs 2019. Bijna 650 KNMP-leden brachten hun stem uit, waarbij de meerderheid koos voor dit zorginhoudelijke initiatief.

Lees verder

11 maart 2019

Minister Bruins: niet handhaven op zichtbaar voeren BIG-nummer

Minister Bruins heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gevraagd na 1 april 2019 niet te handhaven op de verplichting om het BIG-nummer te vermelden. Eerst dient het overleg en de nadere besluitvorming plaats te vinden over de situaties waarin het BIG-nummer moet worden vermeld. Dat schrijft de bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder

8 maart 2019

KNMP-standpunt: openbaar apotheker beoordeelt zelf papieren recept passant voor opiaat

De openbaar apotheker dient altijd zelf een papieren recept van een passant voor een opiaat (opiumwetgeneesmiddel Lijst I) te beoordelen. Dit stelt de KNMP in haar standpunt over het onderscheppen van een vervalst opiaatrecept van een passant. Openbaar apothekers kunnen een daarvoor opgesteld stappenplan als uitgangspunt gebruiken om het risico op ter hand stellen van opiaten op een vervalst recept te minimaliseren.

Lees verder

7 maart 2019

Stimuleringsregeling E-Health Thuis open voor aanvragen

Apothekers en andere zorgaanbieders kunnen samen met inkopers sinds vrijdag 1 maart aanvragen indienen voor de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET). De subsidieregeling staat open voor bestaande e-health toepassingen waardoor ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Voor 2019 is € 28 miljoen beschikbaar.

Lees verder

7 maart 2019

Minister Bruins: regierol Brexit ligt bij rijksoverheid

De rijksoverheid neemt de regie over de meest kritieke geneesmiddelen die geraakt worden bij een Brexit. Dat schrijft minister Bruins (VWS) in een brief aan de KNMP. Ook een verkenning van handelingsperspectieven om ongewenste gevolgen van een no-deal-scenario tegen te gaan, wordt op centraal niveau uitgevoerd door de overheid.

Lees verder

7 maart 2019

KNMP aan Tweede Kamer: maak farmaceutische zorg toekomstbestendig

De KNMP pleit ervoor om de doorontwikkeling van het apothekersvak mogelijk te maken. Dat schrijft de vereniging in een brief aan de Tweede Kamer. Om aan de groeiende farmaceutische zorgvraag te kunnen voldoen, dienen bedrijfsmatige activiteiten te worden vereenvoudigd en administratieve lasten te worden verminderd.

Lees verder

7 maart 2019

In één oogopslag inzicht in informatieveiligheid met Apotheektool NEN 7510

Met de Apotheektool NEN 7510 voor informatieveiligheid zien openbaar apothekers in één oogopslag wat zij al doen om de persoonsgegevens van hun patiënten te beveiligen, en welke punten zij nog kunnen oppakken. Na het beantwoorden van vragen over de informatiebeveiliging in hun apotheek ontvangen zij een rapport op maat, dat toont welke maatregelen zij nog moeten treffen.

Lees verder