Nieuws & actualiteit

24 januari 2018

ZonMw stelt subsidie beschikbaar voor onderzoek naar goed geneesmiddelgebruik

ZonMw stelt een subsidie beschikbaar voor onderzoek vanuit het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen. De studie moet een bekend probleem uit de dagelijkse praktijk oplossen en de resultaten moeten nationaal direct implementeerbaar zijn. Geïnteresseerden kunnen tot 20 maart 2018 een aanvraag doen.

Lees verder

23 januari 2018

KNMP pleit voor UA-status hypericum

De KNMP vindt dat hypericum (sint-janskruid), als een geregistreerd geneesmiddel, een UA-status (uitsluitend apotheek) verdient. De deskundigheid van de apotheker is bij de verstrekking van toegevoegde waarde, gezien de interacties bij dit middel. Dit stelt de KNMP in een reactie naar aanleiding van het televisieprogramma Radar op 22 januari 2018.

Lees verder

15 januari 2018

Meldcode over kindermishandeling en huiselijk geweld

Hoe om te gaan met signalen over kindermishandeling en huiselijk geweld? Een meldcode van de KNMP geeft antwoord op vragen over dit onderwerp. In de meldcode stelt de KNMP vast welke stappen openbaar apothekers kunnen zetten.

Lees verder

11 januari 2018

Met StiPCO naar de herregistratie

Bezig met de herregistratie als openbaar apotheker? StiPCO biedt uitkomst. Met de scholingsvorm ‘toetsing’ bijvoorbeeld. 'StiPCO-scholingen focussen juist op die competenties die verplicht zijn.'

Lees verder

11 januari 2018

KNMP-regiobijeenkomsten 2018 in teken van geneesmiddelsubstitutie

De KNMP-regiobijeenkomsten staan dit jaar in het teken van geneesmiddelsubstitutie. Onderwerpen als biosimilars, het patiëntenperspectief en het nocebo-effect zullen de revue passeren. De reeks bijeenkomsten vindt plaats van 20 februari t/m 8 maart in de regio’s Assen, Amsterdam, Eindhoven, Arnhem en Dordrecht.

Lees verder

28 december 2017

Informatie over FMD in infografiek

Met een business impact analyse bracht het adviesbureau Roland Berger onlangs in kaart welke scenario’s en kosten voor apotheekhoudenden aan de orde zijn bij de invoering van Falsified Medicines Directive. De belangrijkste gegevens van het rapport zijn weergegeven in een infografiek. Een tijdlijn geeft in het nieuwe jaar weer wanneer vervolgstappen aan de orde zijn.

Lees verder

22 december 2017

Dermatica op Recept beleeft vijfde herziene editie

Ook de vijfde uitgave van Dermatica op Recept geldt als hét naslagwerk voor apotheekbereidingen in de therapie van huidaandoeningen. Het boekje verschijnt in een fase dat er via de media veel aandacht is voor apotheekbereidingen in het algemeen. Apotheken en alle dermatologen in Nederland hebben deze maand de herziene editie ontvangen.

Lees verder

20 december 2017

Presentatie DLB: van receptgebonden zorg naar patiëntgebonden zorg

Van receptgebonden zorg naar patiëntgebonden zorg. Dat is voor openbaar apothekers de trend in de komende jaren, zo bleek bij de presentatie van het Dynamo-traject tijdens de districtsledenbijeenkomsten (DLB).

Lees verder

20 december 2017

Actuele en praktische informatie over informatieveiligheid

Rondom informatieveiligheid en privacy zijn regelmatig actuele ontwikkelingen die apotheekhoudenden raken. Op knmp.nl is hierover actuele en praktische informatie te vinden.

Lees verder