Nieuws & actualiteit

2 november 2017

Nieuwe handelsproducten Natriumbenzylpenicilline Sandoz kort houdbaar

Sandoz heeft onlangs twee sterkten natriumbenzylpenicilline bevattende producten geregistreerd. Deze producten bevatten geen citraatbuffer, waardoor de producten slechts kort houdbaar zijn na reconstitutie en doorverdunnen. Deze informatie is terug te vinden in de Direct Healthcare Professional Communication (DHPC) die vandaag naar ziekenhuisapothekers is gestuurd.

Lees verder

2 november 2017

Op veler verzoek: poster ‘geen boosheid aan de balie’

Op verzoek van de leden: de nieuwe KNMP-poster ‘geen boosheid aan de balie’ vraagt aandacht voor gewenste omgangsvormen in de apotheek.

Lees verder

2 november 2017

StiPCO-deelname hoger in 2017

De StiPCO-deelname in het eerste halfjaar van 2017 overtreft die van dezelfde periode in 2016. Het belang van zelfreflectie is geland. Dit blijkt uit cijfers over de eerste helft van 2017.

Lees verder

1 november 2017

‘KNMP in je kontzak’ voor breaking news en zorgoverleg

De KNMP introduceert per 1 november een ledennetwerk op de beveiligde zorg-app Siilo, om intercollegiaal overleg binnen de zorgketen te bevorderen. Het netwerk dient bovendien om de leden snel en actueel op de hoogte te houden van urgente zaken zoals recalls en breaking news.

Lees verder

31 oktober 2017

Inbraakgolf bij apotheken leidt tot aanhouding

Een inbraakgolf bij apotheken in de Bollenstreek heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte. Dit bevestigt de politie, die een onderzoek is gestart na inbraken en pogingen daartoe in Katwijk, Sassenheim, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout en Warmond.

Lees verder

30 oktober 2017

Rol van apothekers bij euthanasie belicht in Tweede Kamer

Katja Kok, vicevoorzitter van de KNMP, heeft de rol van apothekers bij euthanasie belicht in de Tweede Kamer. Dit deed zij tijdens een rondetafelgesprek over euthanasie op maandag 30 oktober 2017, georganiseerd door de Vaste Kamercommissie VWS.

Lees verder

26 oktober 2017

Openbaar apothekers starten met opleiding tot intervisiecoach

Tien openbaar apothekers zijn gestart met de StiPCO-gesubsidieerde opleiding tot intervisiecoach. De leden van deze groep kunnen vanaf september 2018 geheel zelfstandig intervisiegroepen van collega’s begeleiden.

Lees verder

26 oktober 2017

Reprise publiekscampagne ‘Wijs met medicijnen’

De KNMP-campagne ‘Wijs met medicijnen’, over veilig medicatiegebruik door ouderen, gaat in reprise. Het gelijknamige boekje is geheel herzien. Seniorenorganisatie KBO-PCOB en de KNMP organiseren op 1 november de aftrap in Drenthe met apotheker René Kuipers.

Lees verder

26 oktober 2017

SFK Monitor leveringsproblemen preferente geneesmiddelen

Vanaf 23 oktober 2017 publiceert de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) wekelijks een monitor van door groothandels gemelde leveringsproblemen met preferente geneesmiddelen. De data zijn afkomstig van Alliance, Brocacef, Mosadex en Plurifarm. De SFK verrijkt die informatie met actuele informatie over het preferentiebeleid uit de G-Standaard van Z-Index.

Lees verder