Nieuws & actualiteit

8 oktober 2019

Vier winnaars KNMP Studentenprijs

Vier winnaars van de KNMP Studentenprijs zijn bekendgemaakt tijdens het KNMP Najaarscongres op dinsdag 8 oktober. Esmée de Zwaan, Anke Nabuurs, Hinke Siebinga en Sanne Bakker ontvingen de prijs voor hun onderscheidende onderzoeken.

Lees verder

8 oktober 2019

Rogier Larik nieuw bestuurslid WSO

Apotheker Rogier Larik is verkozen als nieuw bestuurslid van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO). Dit is dinsdag 8 oktober 2019 bekendgemaakt tijdens de sectieledenvergadering van de WSO op het KNMP Najaarscongres in Utrecht.

Lees verder

3 oktober 2019

Conceptrichtlijn Consultvoering beschikbaar voor KNMP-leden

De conceptversie van de richtlijn Consultvoering is gereed en beschikbaar voor KNMP-leden. De aanbevelingen in de richtlijn ondersteunen de apotheker bij het leveren van patiëntgerichte zorg tijdens gesprekken met de patiënt waaraan de apotheker een farmaceutisch consult verleent.

Lees verder

19 september 2019

Verkiezingen bestuurslid WSO: twee kandidaten bekend

De apothekers Rogier Larik en Philip Noordholland Reekers stellen zich kandidaat voor de vacante positie in het bestuur van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO). WSO-leden kunnen tot vrijdag 4 oktober stemmen op de kandidaat van hun keuze.

Lees verder

12 september 2019

Toekomstvisie 2025 centraal tijdens DLB’s

De Toekomstvisie 2025 staat dit najaar centraal in de reeks districtsledenbijeenkomsten (DLB’s). Het volledige thema luidt ‘Apotheker 2025: Grip op de toekomst’. De DLB’s vinden plaats van 12 november tot en met 3 december op verschillende locaties in het land, waarvan de laatste bijeenkomst in de avond is.

Lees verder

3 september 2019

KNMP zoekt nieuwe voorzitter

De KNMP zoekt een enthousiaste en gedreven opvolger van de huidige voorzitter per december 2019. Kandidaten die voldoen aan de profielschets kunnen tot uiterlijk 1 oktober reageren.

Lees verder

30 augustus 2019

Apotheker Bart Smals blijft in Tweede Kamer

Apotheker Bart Smals neemt definitief zitting in de Tweede Kamer als fractielid van de VVD. Hij volgt Arno Rutte op, die de Kamer per half oktober 2019 verlaat. Smals was al beëdigd tot lid van de Tweede Kamer voor de duur van het zwangerschapsverlof van Bente Becker, tot 13 oktober 2019.

Lees verder

24 juli 2019

Sectie WSO zoekt nieuw bestuurslid

De Wetenschappelijke sectie Openbaar Apothekers (WSO) zoekt per oktober 2019 een nieuw bestuurslid. Door het vertrek van een van de bestuursleden is een vacature ontstaan. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen en profielschets kunnen uiterlijk 1 september reageren.

Lees verder

16 juli 2019

Evelyn Schuil bij Max Vakantieman over reizen met medicijnen

Evelyn Schuil, openbaar apotheker en WSO-bestuurslid bij de KNMP, legt in het televisieprogramma Max Vakantieman het belang uit van het tijdig aanvragen van een officiële verklaring voor het meenemen van medicijnen naar het buitenland. Bovendien benadrukt zij de adviserende rol die apothekers hebben bij een goede vakantievoorbereiding.

Lees verder