Nieuws & actualiteit

28 januari 2019

KNMP: export bij geneesmiddelentekorten immoreel

De KNMP wijst export van medicatie bij geneesmiddelentekorten in Nederland ten zeerste af. ‘Als dit zou plaatsvinden is het immoreel en verwerpelijk’, zegt voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP in een reactie op een publicatie in Trouw.

Lees verder

24 januari 2019

KNMP biedt ondersteuning bij start FMD

De KNMP biedt rondom de invoering van de Europese verordening Falsified Medicines Directive (FMD) op 9 februari ondersteuning aan apothekers. Om de invoering zo soepel mogelijk te laten verlopen, organiseert de KNMP op maandag 28 januari een KNMP-inloopspreekuur waar apothekers alle vragen over FMD online kunnen stellen.

Lees verder

24 januari 2019

Recall PecFent neusspray 400 mcg/do

Kyowa Kirin Pharma B.V. roept in overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) met onmiddellijke ingang PecFent neusspray 400 mcg/do Flacon 8 doses terug op patiëntniveau. Een beperkt aantal openbare apotheken heeft dit product afgeleverd aan patiënten.

Lees verder

24 januari 2019

Minister De Jonge investeert 90 miljoen via Stimuleringsregeling E-Health Thuis

Minister De Jonge (VWS) investeert de komende drie jaren 90 miljoen euro via de Stimuleringsregeling E-Health Thuis. De regeling geeft een impuls aan innovatieve en digitale zorg om ouderen zelfredzamer te maken waardoor zij langer thuis kunnen wonen. Apothekers en andere zorgaanbieders kunnen samen met inkopers vanaf 1 maart 2019 plannen indienen. De regeling biedt ruimte voor de bekostiging van ongeveer 280 initiatieven.

Lees verder

24 januari 2019

Sectie WSO zoekt nieuw bestuurslid

De Wetenschappelijke sectie Openbaar Apothekers (WSO) zoekt per maart 2019 een nieuw bestuurslid. In verband met de continuïteit treedt één bestuurslid eerder af, waardoor het bestuur stapsgewijs kan worden vernieuwd. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen en profielschets kunnen uiterlijk donderdag 7 februari reageren.

Lees verder

23 januari 2019

KNMP Onderzoeksagenda 2025 bijna gereed

Een speciale werkgroep formuleert 29 januari 2019 de 10 belangrijkste onderzoeksvragen voor de openbare farmacie. De Wetenschappelijke Advies Raad van de KNMP heeft de afgelopen maanden 600 voorstellen ontvangen om de farmaceutische patiëntenzorg verder te ontwikkelen. Op het KNMP Voorjaarscongres worden de 10 meest urgente vragen gepresenteerd die voor 2025 beantwoord moeten zijn.

Lees verder

23 januari 2019

PRISMA-symposium 2019 open voor abstracts

Apothekers kunnen tot 31 maart hun abstract indienen voor het PRISMA-symposium 2019. Het symposium met het thema ‘Samen voor de patiënt’ vindt dit jaar plaats op dinsdag 21 mei in vergadercentrum De Eenhoorn in Amersfoort. De beste abstracts worden gepubliceerd in het Nederlands Platform voor Farmaceutisch Onderzoek.

Lees verder

23 januari 2019

StiPCO 2018: meer punten behaald en intervisie blijft groeien

Openbaar apothekers benutten in 2018 57% van het maximaal aantal te behalen StiPCO-punten, 3 procentpunt meer dan in 2017. En intervisie maakt een almaar groter percentage uit van de nascholingsuren binnen StiPCO: van 6% in 2016, naar 13% in 2017, tot 20% afgelopen jaar. Dit blijkt uit cijfers van de deelname aan StiPCO in 2018.

Lees verder

21 januari 2019

VraagApp uitgeroepen tot ‘Beste app voor iedereen’

De VraagApp is tijdens de eHealth-openingsmanifestatie op maandag 21 januari uitgeroepen tot de ‘Beste app voor iedereen’. De barcodescanner op Apotheek.nl was een van de drie genomineerden. Nike Everaarts, apotheker bij de KNMP en coördinator van Apotheek.nl: ‘De nominatie is voor ons een echte blijk van waardering. En een stimulans om verder te werken aan een barcodescanner die voor iedereen makkelijk in gebruik is.’

Lees verder