Nieuws & actualiteit

9 september 2021

Aandacht voor retourmedicatie tijdens Week van Ons Water – Doe ook mee!

'Medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij je apotheek!' Dat is de boodschap die de zorg- en watersector ook dit najaar weer onder de aandacht van het publiek brengen tijdens de Week van Ons Water (van 16 - 31 oktober). Voor deze jaarlijkse actie heeft de KNMP materialen beschikbaar waarmee apotheekteams de boodschap verder kunnen verspreiden via de eigen communicatiekanalen. Doe ook mee!

Lees verder

7 oktober 2021

DLW’s vanaf 9 november: De life cycle van het vaccin, wanneer en op welke manier spelen apothekers een rol?

Een nieuwe reeks districtsledenwebinars (DLW’s) vindt plaats van 9 tot en met 24 november 2021 voor KNMP-leden. Het thema is dit keer ‘De life cycle van het vaccin, wanneer en op welke manier spelen apothekers een rol?’.

Lees verder

6 oktober 2021

KNMP vraagt bij Tweede Kamer aandacht voor arbeidsmarktproblematiek in apotheek

De KNMP vraagt bij Tweede Kamerleden aandacht voor de arbeidsmarktproblemen in de apotheekzorg. Dat doet de apothekersorganisatie in aanloop naar een Kamerdebat over arbeidsmarktbeleid in de zorg. In een brief schrijft de KNMP dat er tot nu toe weinig oog is geweest voor de openbare farmacie in actieprogramma’s om werken in de zorg aantrekkelijker te maken. De KNMP verzoekt om de openbare farmacie hieraan toe te voegen.

Lees verder

29 september 2021

Oproep: deel praktijkverhalen van duurzame apothekers

Op welke manier zetten apothekers zich in om de geneesmiddelenzorg duurzamer te maken? Wat voor maatregelen nemen zij om de CO2-voetafdruk van hun apotheek verder te verkleinen? De KNMP maakt dit inzichtelijk via Apothekers en duurzaamheid, een nieuwe pagina met praktijkverhalen op KNMP.nl. De KNMP roept apothekers op hun duurzame initiatieven – groot en klein – te delen.

Lees verder

23 september 2021

Holocaustmonument onthuld met ruim dertig namen van apothekers

Het Holocaust Namenmonument in Amsterdam is deze week geopend. Daarop staan ook 33 namen van Joodse apothekers die zijn omgekomen tijdens de Holocaust. Iedere naam heeft een eigen gegraveerde steen gekregen. Met de onthulling van het monument hebben in totaal ruim 100.000 slachtoffers een eigen monument gekregen. In een eerder stadium, bij de realisatie van het monument, zijn deze apothekersnamen door de KNMP geadopteerd.

Lees verder

16 september 2021

KNMP houdt online gesprekken over zelfzorg

De KNMP nodigt apothekers uit om in gesprek te gaan over ideeën rondom zelfzorg in de apotheek. In de periode van 4 tot en met 15 oktober 2021 vinden online gesprekken plaats waarin de KNMP aandacht besteedt aan wensen en ambities van leden rondom zelfzorg in de apotheek. De KNMP ontwikkelt op basis van de inbreng van leden concrete handvatten om advies over zelfzorg in de apotheek te faciliteren.

Lees verder

16 september 2021

Workshops over implementatie KNMP-richtlijn Praktijkvoering

De KNMP houdt van 3 november 2021 tot en met 18 januari 2022 workshops over de KNMP-conceptrichtlijn Praktijkvoering. KNMP-leden zijn uitgenodigd tijdens de workshop, die op verschillende locaties in het land en online plaatsvinden, de richtlijn te beoordelen op inhoud, uitvoering en haalbaarheid in de praktijk.

Lees verder

8 september 2021

Apotheker Bart Smals opnieuw geïnstalleerd als Tweede Kamerlid

Apotheker Bart Smals is op dinsdag 7 september opnieuw benoemd tot lid van de Tweede Kamer voor de VVD-fractie. Nadat demissionaire staatssecretarissen Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat) en Dennis Wiersma (Sociale Zaken) hun Kamerzetel opgaven, volgde de beëdiging van Smals als Kamerlid. De VVD’er was eerder Kamerlid, met onder meer arbeidszaken en middelbaar beroepsonderwijs in zijn portefeuille.

Lees verder

7 september 2021

Inschrijving online KNMP Najaarscongres 2021 geopend

De inschrijving voor het online KNMP Najaarscongres 2021 op dinsdag 12 oktober is geopend. Het congres wordt live uitgezonden vanuit het World Forum te Den Haag en heeft als thema: Duurzame farmacie, samen doen.

Lees verder

6 september 2021

KNMP-bestuurder Nicole Hunfeld wint duurzaamheidsprijs Erasmus Universiteit

KNMP-vicevoorzitter en ziekenhuisapotheker Nicole Hunfeld heeft op 6 september de Sustainability Award van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) gewonnen. Hunfeld ontvangt de duurzaamheidsprijs voor een project om de intensive care (IC) te verduurzamen. De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar van de Rotterdamse universiteit.

Lees verder