Nieuws & actualiteit

20 februari 2018

Workshops over implementatie KNMP-richtlijn Diabetes

De KNMP houdt in het voorjaar van 2018 op verschillende locaties in het land workshops over de KNMP-conceptrichtlijn Diabetes Mellitus type 2. KNMP-leden zijn uitgenodigd tijdens deze workshop de richtlijn te beoordelen op inhoud, uitvoering en haalbaarheid in de praktijk.

Lees verder

6 februari 2018

Apothekers ontsluiten verborgen beeldgeschiedenis

Persbericht | De apothekers Annemieke Horikx en prof. dr. Toine Pieters ontsluiten via het boek Geneesmiddel in beeld een verborgen geschiedenis. De uitgave telt zo’n tweehonderd covers van historische geneesmiddelfolders, die een prachtig overzicht geven van ziekte, gezondheid, maatschappij en vormgeving in de twintigste eeuw. De prenten waren voor het algemeen publiek eerder niet toegankelijk, omdat het om medicijnreclame gaat.

Lees verder

23 januari 2018

KNMP pleit voor UA-status hypericum

De KNMP vindt dat hypericum (sint-janskruid), als een geregistreerd geneesmiddel, een UA-status (uitsluitend apotheek) verdient. De deskundigheid van de apotheker is bij de verstrekking van toegevoegde waarde, gezien de interacties bij dit middel. Dit stelt de KNMP in een reactie naar aanleiding van het televisieprogramma Radar op 22 januari 2018.

Lees verder

22 december 2017

Dermatica op Recept beleeft vijfde herziene editie

Ook de vijfde uitgave van Dermatica op Recept geldt als hét naslagwerk voor apotheekbereidingen in de therapie van huidaandoeningen. Het boekje verschijnt in een fase dat er via de media veel aandacht is voor apotheekbereidingen in het algemeen. Apotheken en alle dermatologen in Nederland hebben deze maand de herziene editie ontvangen.

Lees verder

20 december 2017

Presentatie DLB: van receptgebonden zorg naar patiëntgebonden zorg

Van receptgebonden zorg naar patiëntgebonden zorg. Dat is voor openbaar apothekers de trend in de komende jaren, zo bleek bij de presentatie van het Dynamo-traject tijdens de districtsledenbijeenkomsten (DLB).

Lees verder

13 december 2017

Gerben Klein Nulent gaat door als voorzitter van de KNMP

Gerben Klein Nulent gaat door als voorzitter van de KNMP. De Algemene Vergadering van de apothekersorganisatie ondersteunde op 13 december 2017 de wens van het bestuur om Klein Nulent ook de komende drie jaar te laten fungeren als voorzitter. Klein Nulent is in 2014 aangesteld als voorzitter van de KNMP. Hij was voordien achttien jaar zelfstandig apotheker in Rotterdam-Charlois en daarna twintig jaar directeur van Mediq.

Lees verder

13 december 2017

KNMP-richtlijn maakt medicatiebewaking inzichtelijk

De KNMP-richtlijn Medicatiebewaking is geautoriseerd en staat online. De richtlijn geeft aanbevelingen voor een optimale medicatiebewaking in de apotheek.

Lees verder

30 november 2017

KNMP reikt Jong Talent Prijzen uit aan farmaciestudenten

KNMP-bestuurslid Sijtze Blaauw reikte 27 november 2017 de Jong Talent Prijzen uit aan vier studenten in de categorie farmacie en (bio)farmaceutische wetenschappen. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen kent deze prijzen toe ter bekroning van de beste masterscripties, onderzoeksverslagen en studieresultaten aan een Nederlandse instelling voor wetenschappelijk onderwijs. De KNMP is sponsor van de Jong Talent Prijzen.

Lees verder

30 november 2017

KNMP zoekt gebruikers voor bètaversie KNMP Kennisbank

De KNMP is op zoek naar apothekers die als eersten willen werken met de bètaversie van de KNMP Kennisbank. Een maand voor de lancering van de vernieuwde KNMP Kennisbank - met meer gebruiksgemak en een prettige look and feel - kunnen praktijkapothekers in december meehelpen door hun gewaardeerde feedback.

Lees verder