Nieuws & actualiteit

17 mei 2018

KNMP biedt uitleg over implementatie AVG met cursus

De KNMP legt in de cursus ‘AVG in de openbare apotheek’ uit hoe apothekers stapsgewijs kunnen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming die op 25 mei ingaat. Deelnemers kunnen daarnaast kennisnemen van de informatie en hulpmiddelen van de KNMP. Ook is er veel ruimte voor vragen. De cursus is in juni op vijf plekken in het land.

Lees verder

23 april 2018

KNMP in Nieuwsuur over geneesmiddelentekorten

De KNMP heeft in Nieuwsuur gereageerd op de toename van geneesmiddelentekorten. Actuele aanleiding is een brandbrief van de Vereniging van Verslavingsgeneeskunde aan het ministerie van VWS over het niet beschikbaar zijn van cruciale medicatie. Zo is een geneesmiddel om terugval bij alcoholverslaving te helpen voorkomen, helemaal niet meer leverbaar. Artsen waarschuwen dat sommige verslaafden zich dood kunnen drinken.

Lees verder

19 april 2018

KNMP: betere controle op productie geneesmiddelen

Persbericht | De controle op de productie van geneesmiddelen moet scherper en frequenter. Dit stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP namens de apothekersorganisatie naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Zembla. ‘Vooropgesteld: de kwaliteit van de geneesmiddelen in Nederland is in beginsel goed. Maar onze zorgen nemen toe door de productie op afstand. Daarnaast is ook de duurzaamheid van belang.’

Lees verder

5 april 2018

Gerben Klein Nulent overhandigt rapport over versterking zorgfunctie openbaar apotheker aan minister

KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent heeft 4 april 2018 het rapport ‘Versterking van de zorgfunctie van openbaar apothekers’ overhandigd aan minister Bruins voor Medische Zorg. Met de toenemende vergrijzing kijkt het rapport vooruit en komt het met adviezen rondom de farmaceutische patiëntenzorg.

Lees verder

29 maart 2018

‘Goede zorg begint met een goed gesprek’ thema DLB’s

De districtsledenbijeenkomsten (DLB’s) vinden plaats van 29 mei tot en met 14 juni 2018 en hebben als thema ‘Goede zorg begint met een goed gesprek’. Tijdens het programma worden KNMP-leden bijgepraat over de Haagse actualiteit en beleidsontwikkelingen die de farmacie raken.

Lees verder

29 maart 2018

Wat moet een apotheker weten over diabetes?

Moeten alle apothekers hetzelfde kennisniveau over diabetes hebben? Wat zijn eigenlijk de laatste ontwikkelingen in de farmacotherapie bij diabetes? En hoe werk je op dit onderwerp het beste samen met andere zorgverleners? Dit zijn de vragen die aan bod komen tijdens de SIG-bijeenkomst ‘Diabetes: specialiseren kun je leren’ op 17 april 2018 in Nieuwegein van 09.30 tot 13.30 uur.

Lees verder

22 maart 2018

Ministerie attendeert patiënten: medicijnresten niet door het riool

Het doorspoelen van medicijnresten geeft bijwerkingen op de natuur. Spoel medicijnresten niet door het riool maar breng ze terug naar de apotheek of het inzamelpunt van de gemeente. Dat is de boodschap van een poster, die werd ontwikkeld door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in samenwerking met de KNMP. Het ministerie van IenW stuurt de poster op 22 maart naar alle apotheken in Nederland.

Lees verder

22 maart 2018

Kosteloos te bestellen: flyers over apotheek.nl

KNMP-leden kunnen de vernieuwde flyer over de publiekswebsite apotheek.nl gratis bestellen bij de KNMP en tijdens het ter handstellen van een geneesmiddel meegeven aan de patiënt. De flyer attendeert de patiënt, ook laaggeletterde medicijngebruikers, op de mogelijkheid om via apotheek.nl betrouwbare en onafhankelijke informatie over een geneesmiddel te zoeken.

Lees verder

21 maart 2018

WSO-klapper: een must have voor goede en verantwoorde zorg

Alle WSO-leden hebben de ordner ‘Aanbevelingen en samenvattingen voor de Professionele Standaard Farmaceutische zorg voor de Openbaar Apotheker’ ontvangen, die werd gelanceerd tijdens het KNMP Voorjaarscongres. 'Apothekers krijgen zo in één oogopslag inzicht in wat het leveren van goede en verantwoorde zorg in de praktijk betekent', aldus WSO-bestuurslid Adrienne van Strien.

Lees verder