Nieuws & actualiteit

15 juli 2021

Bent u apotheker geneesmiddel & maatschappij met verbindend vermogen? Word lid van het KNMP-bestuur, tevens voorzitter Sectie AGM

De KNMP is per december 2021 op zoek naar een enthousiast en gedreven lid voor het KNMP-bestuur, tevens voorzitter van de Sectie Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM). Het gaat om een apotheker geneesmiddel & maatschappij met meerdere jaren bestuurlijke ervaring en draagvlak binnen het AGM-werkveld. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen en profielschets kunnen tot 28 september 2021 reageren.

Lees verder

15 juli 2021

Sectie AGM zoekt nieuw commissielid

De Sectie Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM) is per december op zoek naar een nieuw commissielid. Vanwege het aflopen van een termijn van een huidig commissielid is een vacature ontstaan. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen en profielschets kunnen tot 28 september 2021 reageren.

Lees verder

17 juni 2021

Doe mee aan de campagne ‘Goed voorbereid op reis’

De KNMP start op 24 juni de online publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’. Apothekers en hun teams kunnen patiënten gericht geneesmiddelenadvies geven over drie fases van de reis: daaraan voorafgaand, een tijdige check en eenmaal op locatie. Zo kunnen patiënten zonder zorgen op vakantie. KNMP-leden kunnen de ‘Goed voorbereid op reis’-poster en -folder kosteloos bestellen. Er is ook een narrowcast beschikbaar.

Lees verder

19 mei 2021

Nieuwe samenstelling WSO-bestuur per 1 juni 2021

Het bestuur van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO) heeft per 1 juni 2021 een nieuwe samenstelling. Voorzitter Peter Wognum en bestuurslid Marcel Kooij maken vanwege de afloop van hun termijn plaats voor twee nieuwe bestuursleden. Daarnaast is het WSO-bestuur met twee leden uitgebreid, omdat zij de komende jaren op veel onderwerpen zal acteren. Steven Verhagen-Smits wordt de nieuwe voorzitter van het WSO-bestuur. Jos Lüers, Sander Borgsteede, Daphne Louwerier en Annemiek Klink treden toe tot het WSO-bestuur.

Lees verder

22 april 2021

Enquête BPOA en SPOA over nieuwe pensioenregeling voor openbaar apothekers

De Beroepspensioenvereniging Pensioenfonds Openbare Apothekers (BPOA) en de Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA) vragen openbaar apothekers middels een enquête om hun mening te geven over een nieuwe pensioenregeling. Dit doen zij in aanloop naar de keuze voor een nieuwe pensioenregeling die in februari 2022 gemaakt moet worden.

Lees verder

15 april 2021

Commissie LOA heeft twee vacatures

De Commissie Landelijke Openbare Apotheken (LOA) heeft twee vacatures. Het betreft één zetel voor een vertegenwoordiger van zelfstandige apotheken en één zetel voor een vertegenwoordiger van ketenapotheken. Geïnteresseerde kandidaten kunnen tot 2 mei 2021 reageren.

Lees verder

1 maart 2021

KNMP Kennisbank: technische problemen verholpen

De KNMP heeft in het weekeinde technische problemen gehad met de Kennisbank. Hierdoor was dit informatiesysteem tijdelijk niet bereikbaar. De KNMP heeft gewerkt aan een oplossing en gaat er vanuit, met excuses voor het ongemak, dat de problemen van de baan zijn.

Lees verder

27 januari 2021

Inschrijving online KNMP Voorjaarscongres 2021 geopend

De inschrijving voor het online KNMP Voorjaarscongres 2021 op dinsdag 9 maart is geopend. Het congres wordt live uitgezonden vanuit het World Forum te Den Haag en heeft als thema: Diabetes Mellitus.

Lees verder

15 januari 2021

Onderhandelingsresultaat cao Apotheken 2019-2021 richting achterbannen

Het onderhandelingsresultaat van de cao Apotheken 2019-2021 gaat richting de achterbannen. De vakorganisaties FNV, CNV en de werkgeversverenigingen VZA en ASKA bereikten op 5 januari 2021 een onderhandelingsresultaat en publiceerden daarover een gezamenlijke verklaring.

Lees verder