Nieuws & actualiteit

3 oktober 2019

Wervingsposters apothekersassistenten via de SBA

Aandacht vestigen op het werk in de apotheek? De SBA biedt posters die het vak van apothekersassistent positief onder de aandacht brengen.

Lees verder

23 september 2019

Emeritus hoogleraar farmacologie Meindert Danhof wint FIP-award

Professor Meindert Danhof, emeritus hoogleraar farmacologie aan Univerisiteit Leiden, is op het internationale apothekerscongres FIP te Abu Dhabi onderscheiden. Hij heeft de hoogste farmaceutische wetenschappelijk award van de internationale apothekersorganisatie ontvangen, de Høst-Madsen Medal.

Lees verder

18 september 2019

Twaalf nieuwe coaches beschikbaar voor begeleiden intervisie

Twaalf apothekers volgden het afgelopen jaar de opleiding ‘Coaches voor Farmacie’ met StiPCO-subsidie. Hun uitgebreide profielen zijn nu in te zien voor leden op KNMP.nl.

Lees verder

3 september 2019

Indienen voorstellen KNMP-onderzoeksprogramma voor 10 november

Het indienen van voorstellen voor farmaceutisch praktijkonderzoek kan tot 10 november 2019. Eind januari maakt de KNMP bekend welke projecten een bijdrage vanuit het KNMP-onderzoeksbudget 2020 krijgen.

Lees verder

22 augustus 2019

Deadlines naderen voor subsidieaanvraag stagiairs in apotheek

De deadlines voor het aanvragen van subsidie voor stagiairs in de apotheek naderen. Apothekers die in het schooljaar 2018/19 een stagiair hadden, komen in aanmerking voor subsidie vanuit de Subsidieregeling Praktijkleren en/of het Stagefonds Zorg. Zij kunnen de subsidies respectievelijk tot uiterlijk 16 september en 1 oktober 2019 aanvragen.

Lees verder

25 juli 2019

Twintig apotheekteamscholingen beschikbaar met StiPCO-subsidie

Twintig apotheekteamscholingen krijgen tot en met december 2019 een financiële tegemoetkoming vanuit de StiPCO-subsidie. Deze extra voorziening binnen StiPCO, het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers, is tot stand gekomen na overleg tussen de KNMP en het ministerie van VWS. Apotheekteams kunnen hierdoor kosteloos of tegen een kleine bijdrage nascholing volgen.

Lees verder

3 juli 2019

Apotheker Bart Smals Tweede Kamerlid

Apotheker Bart Smals is beëdigd tot lid van de Tweede Kamer. Smals is in de Tweede Kamer fractielid van de VVD. Daarin vervangt hij collega Bente Becker die tot 13 oktober 2019 met zwangerschapsverlof is.

Lees verder

2 mei 2019

Nationaal Farmaceutisch Museum uitgebreid met tentoonstelling over vroegmoderne apotheker

Het digitale Nationale Farmaceutische Museum is een tentoonstelling rijker: ‘Pillendraaiers en potjeslatijn’, over de kennis en kunde van de vroegmoderne apotheker (ca. 1500-1800). Bezoekers ontdekken welke producten de apotheker in huis had om geneesmiddelen te bereiden en leren hoe de kwaliteit van de afgeleverde geneesmiddelen steeds meer moest voldoen aan regels en richtlijnen.

Lees verder

11 april 2019

‘Goede farmaciedocenten behouden blijft uitdaging’

‘Goede farmaciedocenten hebben en behouden blijft een uitdaging.’ Dat kwam naar voren in het debat met opleidingsdirecteuren van farmacieopleidingen tijdens het Landelijk Onderwijscongres Farmacie op 9 april 2019. De dag in de Eenhoorn te Amersfoort stond in het teken van innovaties in het onderwijs en aansluiting op de praktijk en was gevuld met plenaire lezingen en workshops.

Lees verder