Nieuws & actualiteit

26 maart 2020

Van Rijn: We trekken samen met apothekers op

Laten we samen optrekken bij het signaleren en voorkomen van problemen rondom de farmaceutische zorg en mogelijke tekorten van geneesmiddelen door de coronacrisis. Dit schrijft minister Van Rijn van Medische Zorg in een bericht aan apothekers en apotheekteams in Nederland, waarmee hij hen een ‘hart onder de riem’ wil steken.

Lees verder

26 maart 2020

Vervolgopleiding: drie maanden geen centraal onderwijs

De komende drie maanden is er geen centraal onderwijs binnen de vervolgopleiding tot openbaar apotheker. Alleen apothekers in opleiding (ApIOSsen) van de groepen 145 en 146 kunnen hun laatste vakken digitaal afronden. Ook de cursussen voor apothekeropleiders (ApOPs) zijn met drie maanden opgeschort. Dit heeft de KNMP besloten na het overheidsverbod op bijeenkomsten tot 1 juni.

Lees verder

20 maart 2020

Extra vraag en aanbod personeel vanwege coronavirus: deze vacaturesites maken een match

Apotheken die extra personeel zoeken, en apothekers en assistenten die hun diensten willen aanbieden vanwege het coronavirus, kunnen het beste gebruikmaken van matchingsites Extrahandenvoordezorg.nl en Gezondheidszorgbanen.nl. Dit adviseren KNMG, NVZA, Optima Farma, NVFZ en KNMP.

Lees verder

20 maart 2020

VWS schort herregistratieplicht voor apothekers op

De herregistratieplicht voor alle artikel 3 Wet BIG-beroepsbeoefenaren is opgeschort vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dit heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten.

Lees verder

18 maart 2020

Geen studiedagen ApIOSsen en ApOPs tot en met 6 april, KNMP onderzoekt alternatieven

De centrale studiedagen van de vervolgopleiding voor apothekers in opleiding tot openbaar apotheker (ApIOSsen) en de trainingen voor apothekeropleiders (ApOPs) vinden vanwege de sluiting van scholen en zalencentra in ieder geval tot en met 6 april geen doorgang. De KNMP onderzoekt of het mogelijk is om digitaal onderwijs aan te bieden daar waar dit didactisch mogelijk is en noodzakelijk voor de continuïteit van de opleiding.

Lees verder

12 maart 2020

Centrale studiedagen vervolgopleiding en ApOP- en RESET-trainingen opgeschort vanwege corona

De KNMP heeft in overleg met diverse docenten en de opleidingsdirecteur besloten om de centrale studiedagen en de ApOP- en RESET-trainingen vanwege het coronavirus t/m 31 maart op te schorten.

Lees verder

27 februari 2020

Onderzoek voor de apotheker in de praktijk in één overzicht

Welk relevant promotieonderzoek voor de apotheekpraktijk is recent verschenen? Dat is nu te zien in een overzicht op KNMP.nl. De hier getoonde proefschriften ontvingen een bijdrage van de Stichting KNMP-fondsen. Deze stichting ondersteunt onderzoek dat zich richt op de positie van de apotheker in de gezondheidszorg, geneesmiddelen en hun toepassing, of een ander farmaceutisch onderwerp voor de praktijk.

Lees verder

13 februari 2020

Dertien apothekers ontvangen certificaat intervisiebegeleider

Dertien apothekers zijn sinds 12 februari 2020 gecertificeerd intervisiebegeleider. De groep heeft de eenjarige opleiding tot ‘Coaches voor Farmacie’ gevolgd, met subsidie uit het StiPCO-budget. Hierdoor kunnen zij intervisiegroepen van collega’s begeleiden als coach.

Lees verder

6 februari 2020

Gouden IM: 50 jaar betrouwbare geneesmiddelinformatie

De vijftigste editie van het Informatorium Medicamentorum (IM) is uit. Abonnees ontvangen het boek met betrouwbare geneesmiddelinformatie deze week per post. Bestellen kan via de KNMP-website.

Lees verder