Apotheek.nl wint verkiezing Beste Website van het Jaar 2023

24 november 2023
Opties

Apotheek.nl wint de award voor Beste Website van het Jaar 2023, in de categorie ‘gezondheid’. Hiermee sleept de medicijnwebsite voor de zesde keer op rij deze titel binnen. De award werd voor het eerst gewonnen in 2018.  

“Deze titel bekrachtigt de rol die Apotheek.nl speelt bij het ondersteunen van apothekers en hun apotheekteam in hun werk,” aldus Aris Prins, KNMP-voorzitter. “Apothekersassistenten kunnen samen met patiënten bijvoorbeeld de instructievideo’s doornemen, waarna patiënten deze thuis nog eens kunnen nazien.”  
 
“Apotheek.nl is door en voor apothekers en hun team. De medicijnvideo’s, waarin apothekers de werking van een geneesmiddel uitleggen, zijn mede tot stand gekomen met de leden. Zonder hen hadden we de titel Beste Website van het Jaar niet binnen kunnen winnen.”   

Nike Everaarts, apotheker en teamleider van Apotheek.nl: “Apotheek.nl blijft zich ontwikkelen. Zo heeft het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP dit jaar meer dan 140 samenvattingen van de meest geraadpleegde en voorgeschreven geneesmiddelen gepubliceerd op Apotheek.nl. Daarnaast start per 1 januari 2024 een pilot met Service Apotheek voor het beschikbaar maken van medicatiebegeleiding van Apotheek.nl in de Service Apotheek-app.”  

Over Apotheek.nl

Apotheek.nl bevat onder meer bijna 300 medicijnvideo’s, ruim 1400 medicijnteksten en verschillende instructievideo’s in vier talen. Alle informatie wordt dagelijks up-to-date gehouden door apothekers. De website wordt vooral ingezet vanwege de betrouwbaarheid en de begrijpelijke content. Daarnaast biedt de site verschillende functionaliteiten, die zowel de patiënt als de apotheekmedewerker helpen. Denk aan het laten voorlezen van de tekst of de optie om informatie met één klik te delen met patiënten.