Pilot: medicatiebegeleiding van Apotheek.nl in Service Apotheek-app

12 oktober 2023
Opties

Apotheek.nl en Service Apotheek starten een pilot met het beschikbaar maken van medicatiebegeleiding van Apotheek.nl in de Service Apotheek-app. Service Apotheken krijgen dit zogenaamde PLUS-pakket automatisch in de Service Apotheek-app gedurende een pilot van 1 jaar. Deze start per 1 januari 2024.  

KNMP-leden uitten eerder de wens om content van Apotheek.nl te vertalen naar de dagelijkse praktijkvoering. Met het PLUS-pakket, dat nu nog enkel beschikbaar komt in de Service Apotheek-app, is die vertaalslag gemaakt. Het gaat om: 

  • 290 medicijnvideo’s met ondertitels in 4 talen;   
  • 46 instructievideo’s in 4 talen;  
  • 200 samenvattingen op 1 A4 van de medicijnteksten (pdf);  
  • links naar meer dan 1.200 medicijnteksten op Apotheek.nl.  

Apotheek.nl ontwikkelde de speciale content en werd opgenomen in het kwaliteitsbeleid van Zilveren Kruis. Hiermee voldoen apotheken aan de module digitale medicatiebegeleiding van Zilveren Kruis. De content is te ontsluiten via een app/portaal. In deze pilotfase gebeurt dat nu enkel nog via de Service Apotheek-app.

De ambitie is om, als de pilot succesvol blijkt, deze mogelijkheid ook voor ketens, formules en AIS-leveranciers beschikbaar te stellen. Geïnteresseerde partijen kunnen zich nu al melden via apotheek.nl@knmp.nl.