Nieuw cohort opleiding tot kaderapotheker start op 25 juni 2024

25 januari 2024
Opties

Het eerstvolgende cohort voor de tweejarige opleiding tot kaderapotheker start op 25 juni 2024. Kaderapothekers vervullen een leidende rol in de regionale eerstelijnszorg vanuit een inhoudelijk aandachtsgebied. Openbaar apothekers die zich vanuit een specifiek aandachtsgebied willen profileren, kunnen zich nu inschrijven. 

Tijdens de opleiding verdiepen openbaar apothekers hun kennis, zetten ze een multidisciplinair project op in de regio en leren ze zich als leider te positioneren. Openbaar apothekers kunnen zich aanmelden als zij minimaal drie jaar ervaring hebben en een meer dan gemiddelde interesse in een specifiek aandachtsgebied. Er zijn vier aandachtsgebieden binnen de opleiding: diabetes, longziekten, cardiovasculaire aandoeningen en kwetsbare ouderen.

Kaderapotheker Piet Ooms: “Kaderapothekers worden door ketenpartners spontaan gevraagd mee te denken of een lezing te geven. Dat is een enorme verrijking en verdieping van ons vak.”           

Het Charlotte Jacobs Instituut (CJI) verzorgt de opleiding. Directeur Harm Geers: “Als kaderapotheker vervul je een belangrijke regionale rol in de farmaceutische dienstverlening en zorg. Tijdens de opleiding leer je op een andere manier een klinisch probleem oplossen, onder meer door team-based learning, intercollegiaal consult en klinisch redeneren. Dat leidt tot mooie resultaten.”

Meer informatie: kaderapotheker@knmp.nl

Over de opleiding en inschrijven