KNMP publieksfolders vervangen door online informatie op Apotheek.nl

14 december 2023
Opties

De KNMP publieksfolders worden vanaf 1 maart 2024 vervangen door de online informatie op Apotheek.nl. Uit twee ledenonderzoeken blijkt dat de publieksfolders voorzien in slechts een beperkte behoefte. Naast de papieren publieksfolders komt ook het abonnement op de digitale publieksfolders, in pdf-vorm, te vervallen. Tot 1 maart 2024 zijn alle publieksfolders nog te bestellen of te downloaden, daarna zijn ze niet meer beschikbaar.

Twee uitzonderingen zijn de folders ‘Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy’ en ‘Heeft u een klacht over uw apotheek?’. De KNMP behoudt deze folders en komt hiermee tegemoet aan de specifieke behoeften van leden. Daarnaast ontwikkelt het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP nog één folder over kleine kwalen en zelfzorg, die zal verwijzen naar Apotheek.nl. De pdf-versie van deze folders kunnen apothekers gratis downloaden op KNMP.nl.

De website Apotheek.nl biedt actuele en begrijpelijke informatie voor medicijngebruikers. Deze informatie wordt op verschillende manieren aangeboden: via medicijnteksten, samenvattingen, medicijnvideo’s, instructievideo’s en meer. Eind november won Apotheek.nl voor de zesde keer de award voor Beste website in de categorie Gezondheid.