Aanvraag opleidingssubsidie SectorplanPlus opengesteld

20 juni 2024
Opties

De aanvraag voor opleidingssubsidie vanuit de regeling SectorplanPlus 2024-2025 is opengesteld. Apotheekorganisaties kunnen aanvragen doen voor trainingen, cursussen en opleidingen van apotheekmedewerkers die starten in de periode van 19 augustus 2024 tot 31 december 2025. Per medewerker geldt een maximale subsidie van 2.000 euro, mede afhankelijk van de grootte van de organisatie. 

De aanvraagperiode loopt tot en met maandag 15 juli 2024 en is dus beperkt. Om een aanvraag te kunnen doen, dient een apotheekorganisatie zich op de website van RegioPlus te registreren. Vervolgens kan er via het online portaal een aanvraag worden ingediend voor één of meerdere medewerkers. Het aanvragen van de SectorplanPlus subsidie vergt de nodige administratieve handelingen en tijdsinvestering. Apotheekorganisaties kunnen daarom overwegen om gebruik te maken van een subsidieadviesbureau voor ondersteuning. Alle richtlijnen en eisen voor de subsidieaanvraag staan beschreven in het Programma van Eisen van RegioPlus.  

Deze subsidie voor werkgevers in de zorg- en welzijnssector is beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Scholingsaanbod apothekers

Apothekers die een opleiding of training willen volgen, kunnen kiezen uit een uitgebreid scholingsaanbod van SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy (SIR), Stichting PAO Farmacie (PAOF), het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en het Charlotte Jacobs Instituut (CJI).