KNMP Zorginnovatieprijs

Opties

De KNMP Zorginnovatieprijs is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. De KNMP Zorginnovatieprijs wordt één keer per jaar uitgereikt, tijdens het KNMP Voorjaarscongres. De bekroonde inzender ontvangt een aandenken en een geldprijs van € 10.000,-.

KNMP Zorginnovatieprijs 2024 

Tijdens het KNMP Voorjaarscongres 2024 zal er geen uitreiking van de KNMP Zorginnovatieprijs plaatsvinden, omdat er onvoldoende inzendingen zijn ontvangen die aan de gestelde criteria voldoen. KNMP-leden zijn van harte uitgenodigd om vanaf begin oktober innovaties in te dienen voor overweging voor de KNMP Zorginnovatieprijs 2025.

Winnaar KNMP Zorginnovatieprijs 2023: ‘Samen voor de oncologische patiënt’

'Door de samenwerking tussen apothekers in het ziekenhuis en de eerste lijn is goede zorg rondom de oncologische patiënt geborgd.'

Het Leids Academisch Netwerk Apothekers (LANA) is een project gestart om informatie rondom oncologische patiënten uit het ziekenhuis bij openbaar apothekers te brengen. Vaak weet de openbaar apotheker via het LSP welke patiënten orale oncologische therapie krijgen, maar hij weet lang niet altijd welke patiënten in het ziekenhuis een oncologische infuustherapie krijgen. Door apothekers actief en tijdig op de hoogte te stellen en samen onderwijs te geven en te volgen, krijgen oncologische patiënten ook in de eerste lijn gepaste zorg.

Wietske Overmars, openbaar apotheker apotheek Alkemade en Waterryk, Roelofarendsveen
Henk-Frans Kwint, openbaar apotheker Stevenshof, Leiden
Kim Gombert-Handoko, ziekenhuisapotheker LUMC

Lees meer over de winnaar

Genomineerde KNMP Zorginnovatieprijs 2023: BijsluiterPlus

'BijsluiterPlus: jouw toegang naar toekomstbestendige geneesmiddelvoorlichting.'

Op BijsluiterPlus vind je in een oogwenk alle informatie over een specifiek geneesmiddel op één pagina. Deze website dient als digitale ondersteuning bij receptverwerking en voorlichtingsgesprekken in de apotheek. Met BijsluiterPlus profileer je de apotheker als een professionele zorgverlener die meegaat met de tijd. Je vult het voorlichtingsgesprek aan met digitale informatie, die patiënten later nog eens kunnen terugkijken. 

David Wagemaker, apotheker te Haarlem
Carlo Schneider, apotheker te Laren
Machteld Bongenaar, creatieve apotheker

Pagina laatst bijgewerkt op 08 februari 2024