Week van Ons Water 2023

Opties

'Medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij je apotheek!' Dat is de boodschap die de zorg- en watersector ook dit najaar weer onder de aandacht van het publiek brengen tijdens de Week van Ons Water (van 14 - 29 oktober). Voor deze jaarlijkse actie heeft de KNMP materialen beschikbaar waarmee apotheekteams de boodschap verder kunnen verspreiden via de eigen communicatiekanalen. Doe ook mee!

Beschikbare materialen

De bestaande materialen zijn voorzien van instructies hoe patiënten medicijnafval bij de apotheek kunnen aanleveren: 

  • Doosjes: lever alleen de strips in.
  • Flacons en tubes: verwijder het etiket voor uw privacy.
  • Lege glazen flacons: mogen in de glasbak.
  • Gebruikte naalden: altijd in een naaldencontainer.

Hieronder een overzicht van de beschikbare materialen: 

Poster (A-3 formaat) met instructies voor patiënten hoe zij medicijnafval bij de apotheek kunnen inleveren. Deze poster wordt meegestuurd met het PW van 15 september 2023. Extra exemplaren van de poster kunnen daarna kosteloos bij de KNMP worden besteld.  
Dezelfde poster in A-4 formaat, bedoeld voor apotheken die poster zelf willen afdrukken om mee te geven via de bezorging aan huis.   
Narrowcast met instructies hoe medicijnafval in te leveren.  
Upload een foto van het apotheekteam in de fototool en krijg automatisch een Ons Water logo over de foto heen. Deel deze foto op sociale media met de hashtag #wvow en inspireer anderen om mee te doen met de Week van Ons Water.  
De toolkit is bedoeld voor apotheken die zich extra willen inzetten voor deze inzamelweek. De toolkit omvat een stappenplan en een concept persbericht voor aankondiging in een lokale krant en huis-aan-huisbladen.  
week van ons water afbeelding
Pagina laatst bijgewerkt op 15 september 2023