NVFZ-webinar: Data-integriteit binnen de (ziekenhuis)apotheek

Opties

Wat betekent data-integriteit voor jou en je collega’s? Die vraag staat centraal op een webinar van de Nederlandse Vereniging voor Farmaciemedewerkers in Ziekenhuizen op 10 oktober. Robert van Vianen, expert in privacy- en informatiebeveiliging geeft uitleg over de wereld van data-integriteit binnen de (ziekenhuis) apotheek.

Data-integriteit betekent het behouden en beschermen van de juistheid en de consistentie van beheerde data. Met data-integriteit moet voorkomen worden dat data onbedoeld aangepast wordt. 'Ziekenhuizen en apotheken kunnen beschikbare data gebruiken om de zorg continu te verbeteren, wat tot betere uitkomsten voor patiënten en/of kostenbesparingen kan leiden', aldus de NVFZ. 

Volgens de vereniging zijn er de afgelopen jaren steeds meer gevallen van onvolledige data, ontbrekende audit trails en resultaatvervalsing aan het licht gekomen, waardoor zorginstellingen zich meer bewust zijn geworden van het belang van data-integriteit. 

Data-integriteit verdient steeds meer aandacht, zo blijkt uit het Wetsvoorstel integere bedrijfsvoering zorgaanbieders (Wibz). Daarnaast is data-integriteit een vereiste in de GMP-Z. 

Robert van Vianen is als Partner Cyber Security werkzaam bij accountants- en adviesbureau BDO en heeft uitgebreide ervaring op het gebied van Enterprise Risk Management (ERM), cybersecurity en complice in onder andere de gezondheidszorg. Daarnaast is hij lid van de BDO-branchegroep Zorg en voorzitter bij de NEN Normcommissie Informatievoorziening in de Zorg. 

Iedereen die werkzaam is in een (ziekenhuis)apotheek, poliklinische apotheek, andere zorginstelling of gewoon geïnteresseerd is in het onderwerp data-integriteit kan zich inschrijven voor dit webinar. 

  • Wanneer: dinsdag 10 oktober 2023 om 20.00 uur (duur: ca. 1 - 1,5 uur)
  • Locatie: online (thuis achter de computer)
  • Kosten: leden gratis en € 15,- voor niet-leden
  • Inschrijven: www.nvfz.nl
  • Lid worden: www.nvfz.nl/lid-worden
  • Vragen: info@nvfz.nl
Inschrijven voor dit webinar
Pagina laatst bijgewerkt op 21 september 2023