Apotheektool NEN 7510 – informatieveiligheid in de apotheek

Met de Apotheektool NEN 7510 voor informatieveiligheid in de apotheek zien apothekers in één oogopslag wat zij al doen om de persoonsgegevens van hun patiënten te beveiligen, en welke punten zij nog kunnen oppakken.
Bekijk de tool via check.i-veiligheid.nl

Inloggen op de Apotheektool

Gevestigd apothekers die Zakelijke Contributie afnemen bij de KNMP ontvangen in de week van 4 maart 2019 per brief een inlog voor de Apotheektool. Omdat de tool privacygevoelige informatie kan bevatten, is dit een andere inlog dan die voor de KNMP Kennisbank en KNMP Farmanco.

Heeft u geen inlog gekregen, terwijl dit wel zou moeten? Of heeft u een andere vraag over inloggen? Neem dan contact op met . Inhoudelijke vragen over de tool kunt u stellen via en 070 37 37 330.

Account gekoppeld aan apotheek

Het account voor de Apotheektool is gekoppeld aan de apotheek. Als de gevestigd apotheker vertrekt, neemt deze de inlog dus niet mee maar blijft deze achter voor de opvolger.

Zo werkt de Apotheektool NEN 7510

Gemakkelijk en snel zien hoe uw apotheek scoort volgens de NEN 7510? Ga naar check.i-veiligheid.nl en log in – op pc, tablet en telefoon. Dit zijn de stappen:

Stap 1. Beantwoord enkele vragen over uw apotheek.

Bijvoorbeeld over het aantal vestigingen, het aantal medewerkers, en de plek van de server.

Stap 2. Geef aan welke maatregelen u in uw apotheek heeft getroffen om de persoonsgegevens van uw patiënten te beveiligen.

U kunt bijvoorbeeld aanvinken dat u gebruikmaakt van 2-factorauthenticatie om in te loggen in het AIS, dat u een uitdienst-checklist heeft zodat oud-werknemers hun laptop en telefoon weer inleveren, en/of dat u uw e-mail beveiligd verstuurt.

Op basis van uw antwoorden bij stap 1 en 2 krijgt u een rapport op maat voor uw apotheek. U ziet wat u al goed doet, en welke punten u nog kunt oppakken - op volgorde van belangrijkheid.

Stap 3. Wilt u aan de slag met het rapport? Dat kan ook in de tool, met de documenten en checklists die daarin staan.

Als u een maatregel heeft opgepakt, kunt u deze afvinken in de tool. Het is ook mogelijk opmerkingen bij de maatregelen te plaatsen.

Op een later moment verder met de tool? Geen probleem. De volgende keer dat u inlogt, gaat u verder waar u gebleven was.

Benieuwd naar de documenten en checklists in de tool? Bekijk meer informatie.