Praktijkvoering

Onderwerpen binnen Praktijkvoering

Arbeidszaken

De KNMP ondersteunt u bij arbeidszaken: met voorbeelden van arbeidsovereenkomsten en beoordelingsgesprekken en informatie over cao's, re-integratie en pensioen. Wordt uw vraag op de website niet beantwoord? De Helpdesk Arbeidszaken biedt ondersteuning bij specifieke vragen.

Lees verder

Bekostiging

De 12 prestatiebeschrijvingen voor farmaceutische zorg van de NZa dienen als basis voor de onderhandeling tussen zorgverzekeraars en farmaceutisch zorgverleners. De KNMP informeert u over deze en andere vormen van bekostiging, zoals populatiebekostiging. Ook biedt de KNMP materialen waarmee u patiënten kunt informeren over medicijnprijzen en vergoedingen.

Lees verder

Duurzame zorg

Apothekers hebben duurzaam werken en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Denk aan het inzamelen van medicijnafval en het voorkomen van verspilling van genees- en hulpmiddelen. Lees op deze pagina meer over de vormen van duurzame zorg in de apotheek.

Lees verder

Informatieveiligheid en privacy

Goede farmaceutische zorgverlening staat of valt bij privacy en de veiligheid van informatie. Dit betekent dat patiënten zich vrij voelen om informatie uit te wisselen en dat zij erop kunnen vertrouwen dat gegevens veilig zijn.

Lees verder

Innovatie

Wilt u aan de slag met een innovatief project in uw apotheek? De KNMP heeft voor u alle relevante fasen op een rij gezet: van vormgeving tot uitvoering en van evaluatie tot optimalisatie. Ook kunt u zich laten inspireren door innovatieve praktijkvoorbeelden. Heeft u al een bijzondere zorginnovatie gerealiseerd? Ding dan mee naar de KNMP-zorginnovatieprijs.

Lees verder

Kwaliteit

De KNMP investeert onder andere met de ontwikkeling van indicatoren en het kwaliteitsprofiel in het kwaliteitsbeleid voor apothekers.

Lees verder

LSP-zorginfrastructuur

Apotheken kunnen medicatiegegevens opvragen én beschikbaar stellen via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Deze informatie delen zij met huisartsen en medisch specialisten, zodat alle schakels in de zorgketen altijd een compleet en actueel beeld hebben van de gezondheidssituatie van de patiënt.

Lees verder

Regelgeving

Als apotheker heeft u te maken met diverse regels: voor vervaardigen en verhandelen van geneesmiddelen, maar ook voor het berekenen van btw en privacy van de patiënt. De KNMP geeft uitleg over de verschillende vormen van regelgeving. De Helpdesk Juridische Zaken ondersteunt bij specifieke vragen.

Lees verder

Regionalisering

Welkom op de KNMP-pagina Regionalisering. Op deze pagina kunt u allerlei handige zaken vinden rondom het thema regionalisering. Zo vindt u hier de visie die de KNMP heeft op regionalisering, antwoord op veelgestelde vragen en een toolbox met handige materialen die u verder op weg helpen met regionaliseren.

Lees verder

Richtlijnen

De KNMP-richtlijnen bevatten aanbevelingen voor het verlenen van farmaceutische zorg en beschrijvingen van de randvoorwaarden die nodig zijn om goede zorg te verlenen. Daarnaast is de KNMP betrokken bij de totstandkoming van verschillende multidisciplinaire richtlijnen.

Lees verder