Zeeuwse apothekers hebben coöperatie Cofarma opgericht

Opties

Zeeuwse apothekers hebben een coöperatie opgericht en samen met andere zorgverleners proberen ze subsidies te krijgen via het Integraal Zorgakkoord (IZA). Ook vragen ze zelf ondersteuningsgelden aan voor farmaceutische projecten bij zorgverzekeraars. “In de eerste lijn moeten we elkaar helpen met het aanvragen van subsidies.” 

Oplossingen zoeken voor de dreigende zorgkloof in Zeeland, dat is het doel van de Zeeuwse Zorg Coalitie (ZZC). Bij dit samenwerkingsverband van 67 zorgpartijen zaten apothekers in eerste instantie niet aan tafel, waarna de apothekers de ZZC hebben uitgenodigd om dit te komen toelichten. “We hebben een goed gesprek gehad, en sindsdien zijn apothekers ook aangesloten”, zegt Jeroen Mentink van Apotheek Borrendamme in Zierikzee.

Mentink is voorzitter van de recent opgerichte Zeeuws apothekerscoöperatie Cofarma, waarbij naar verwachting vijfentwintig apotheken zich gaan aansluiten.

“De coöperatie is opgericht door de notaris, de vijf bestuursleden zijn benoemd. Een aantal bestuursleden volgt op dit moment de cursus besturen van de KNMP”, aldus Mentink, die het belang benadrukt van een coöperatie. “Deze structuur is onmisbaar om in gesprek te komen met andere partijen in de regio. Sinds de oprichting hebben we een mandaat voor alle apotheken in Zeeland.”

Lees verder op PW.nl
Pagina laatst bijgewerkt op 05 september 2023