Informatiematerialen geneesmiddelentekorten

Opties

De KNMP stelt informatiemateriaal beschikbaar over de geneesmiddelentekorten. Apothekers kunnen een baliekaartje en narrowcast downloaden en bestellen die verwijst naar Apotheek.nl. Daar staat ook een video waarin de KNMP licht werpt op de oorzaken en gevolgen van geneesmiddelentekorten, en de werkzaamheden van de apotheker en zijn team om die tekorten zo veel mogelijk op te lossen.

Volgens Farmanco, het tekortenmeldpunt van de KNMP, zijn er in 2022 1514 geneesmiddelentekorten gemeld, een record. Voor het vierde jaar op rij waren er meer dan duizend geneesmiddelentekorten in Nederland. De geneesmiddelentekorten zijn regelmatig in de media en hebben al jaren grote impact op zowel apotheekteam als patiënt.

De video, met daarin openbaar apotheker Alexander Armbrust en zijn team, belicht de oorzaken, gevolgen en oplossingen bij de geneesmiddelentekorten. Het apotheekteam levert dagelijks inspanningen om de tekorten voor de patiënt op te lossen. Een link naar de video op Apotheek.nl is verwerkt in nieuwe informatiematerialen voor patiënten over de geneesmiddelentekorten. Deze zijn via de KNMP-website beschikbaar gesteld.

Bekijk meer informatie in het dossier over geneesmiddelentekorten

Pagina laatst bijgewerkt op 02 augustus 2023