Toetsingsvormen

Opties

Intervisie en videotoetsing zijn vormen van het verplichte onderdeel toetsing tijdens de herregistratie voor openbaar apothekers.

Per 1 juli 2021 is een nieuw ‘Besluit Registratie en Herregistratie Specialismen Farmacie’ voor openbaar en ziekenhuisapothekers van kracht. Hierin is voor openbaar apothekers, die zijn geherregistreerd na 1 juli 2021, opgenomen dat ten minste 20 uur in de vorm van evaluaties van het individueel functioneren (intervisiegroep, toetsgroep en/of videotoetsing) dient te worden gevolgd. Ten minste 10 uur van deze 20 uur is onder begeleiding van een erkende coach.

Intervisie

Intervisie is een van de vormen van het verplichte onderdeel toetsing tijdens de herregistratie voor openbaar apothekers. Een intervisiegroep is een vaste groep openbaar apothekers die regelmatig bijeenkomt om praktijksituatie(s) te bespreken op basis van persoonlijke ervaringen met als doel om door intercollegiale feedback inzicht te krijgen in het eigen handelen en de mogelijkheden tot verbetering.

Een groep apothekers die op uitnodiging van de KNMP een uitgebreide opleiding heeft gevolgd tot intervisiecoach kan de intervisiegroepen professioneel begeleiden. Meer informatie hierover is te vinden op Farmaintervisie.nl.

Ga naar Farmaintervisie.nl

Videotoetsing

Videotoetsing is een andere vorm van het verplichte onderdeel toetsing tijdens de herregistratie voor openbaar apothekers. Apothekers kunnen video-toetsing volgen via C-insight en PAOFarmacie.

Pagina laatst bijgewerkt op 12 juli 2022