Praktijkverhaal Nicole Braakhuis

Opties

Apotheker Nicole Braakhuis ontving als patiënt van huisartsenpraktijk de Archipel, op de eerste dag van de lockdown een uitnodiging voor de boostervaccinatie. Nicole nam contact op met haar collega Monique van Det van apotheek Nauta, om te achterhalen hoe zij dit samen met de huisarts had geregeld. Nicole schakelde vervolgens met de huisartsen in gezondheidscentrum de Reef, waar ze dagelijks mee samenwerkt. Zij waren meteen enthousiast, met als gevolg dat beide huisartsenpraktijken alles op alles hebben gezet om een boosterdag te organiseren.

Er werd van alle kanten hulp aangeboden, waaronder van apotheek de Reef, apotheek Nauta, vrijwilligers, Buurtzorg en niet in de laatste plaats de GGD, gevestigd in de Broodfabriek in Rijswijk. 

In eerste instantie verliep de aanvoer van de vaccins iets te traag, waardoor de wachttijden opliepen. Onze hulp bij het optrekken van de vaccins was dan ook meer dan welkom. De GGD zorgde ervoor dat de vaccins in kant-en-klare spuiten werden geleverd, waardoor we op de eerste woensdag van de lockdown 2600 boostervaccinaties konden geven in huisartsenpraktijk de Archipel. In gezondheidscentrum de Reef zijn er in twee dagen 3400 boostervaccinaties gezet. De reacties van onze patiënten waren zeer complimenteus en we hopen dat dit soort mooie samenwerkingsinitiatieven in de toekomst voortgang kunnen vinden.

Apotheker Nicole Braakhuis praktijkverhaal

Nicole Braakhuis

Monique van Det praktijkverhaal

Monique van Det

Pagina laatst bijgewerkt op 04 maart 2022