Praktijkverhaal Mariska van Laarhoven

Opties

Samen met Vivent, zorginstellingen voor ouderenzorg, hebben apothekers van apotheek Cleij uit Den Bosch en apotheken van cluster Rosmalen, Berlicum, Empel en van Amerongen in Vught het vaccinatie proces georganiseerd voor de ongeveer 340 bewoners. We hebben samen beleid gemaakt, veel overlegd en tot in de late uurtjes doorgewerkt. Het resulteerde in draaiboeken, protocollen en een scholing.

De apothekers hebben eerst alle locaties gevisiteerd, zodat ze geschikt waren als tijdelijke bereidingsruimte. De logistieke dienstverlening had een belangrijke rol om alle benodigde materialen te verzorgen en te verdelen. Dit is perfect uitgevoerd.

De apothekersassistentes vanuit de apotheken en de verpleegkundigen, VTT'ers vanuit Vivent zijn samen door een apotheker geschoold voor het VTGM'en van het Pfizer vaccin, waarbij de protocollen en de randvoorwaarden zijn doorgenomen. Hierbij hadden ook de coördinerend verpleegkundigen een belangrijke rol, want op de vaccinatiedag leiden zij alles in goede banen op de afdelingen. Daarnaast is er geoefend. Stap voor stap zijn de protocollen door iedereen doorgewerkt en de vragen gesteld.

''Iedereen met een andere achtergrond, maar dezelfde motivatie: we gaan zorgen dat deze kwetsbare mensen goed gevaccineerd worden!''

Deze gedachte, deze drive, stond centraal in het hele proces en leverde een mooie samenwerking op. De vaccinatiedag zelf is soepel verlopen doordat alles vooraf tot in de puntjes geregeld was en ook zo is uitgevoerd. Knap werk van iedereen die betrokken is geweest. Op naar de tweede vaccinatieronde!

Mariska van Laarhoven 1
Mariska van Laarhoven 2
Pagina laatst bijgewerkt op 28 februari 2022