Nicole Hunfeld in podcast Federatie Medisch Specialisten

Opties

Ziekenhuisapotheker en KNMP-bestuurslid Nicole Hunfeld is te gast in de podcast ‘Stem van de dokter’ van de Federatie Medisch Specialisten. In de aflevering gaat Peter Paul van Benthem, kno-arts en voorzitter Federatie Medisch Specialisten, met onder meer Nicole in gesprek over duurzaamheid in de zorg.

Sustainability Award

Nicole vertelt over haar project ‘The Green Intensive Care’ om de IC’s zoveel mogelijk te verduurzamen en circulair te maken. Hiervoor won zij de de Sustainability Award 2021 van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De ambitie: een volledig circulaire afdeling in 2030.

Coronapandemie

Het plan ontstond tijdens de coronapandemie. Destijds stonden overal op de gang zakken met afval. Dat maakte de noodzaak voor Nicole om duurzaam te werken nog groter. “We hebben in kaart gebracht wat de IC aan materialen verstouwt.” Ze zet uiteen wat haar motiveert om zich voor duurzaamheid binnen de zorg in te zetten. Ook vertelt zij wat er naar haars inziens nodig is om de IC verder te verduurzamen. Tot slot gaat ze in op wat het initiatief ‘The Green Intensive Care’ heeft bereikt.

Duurzaamheid in de zorg

Andere gasten in de podcast zijn Annemarie Leliveld, uroloog en bestuurslid van het landelijk netwerk van de Groene OK en Evelyn Brakema, huisarts in opleiding en voorzitter van de Groene Zorg Alliantie.

Beluister de podcast
Pagina laatst bijgewerkt op 08 mei 2023