Heruitgifte overtollig incontinentiemateriaal

Opties

Om verspilling tegen te gaan bestellen enkele tientallen apotheken in Brabant en Limburg overtollig incontinentiemateriaal voor hun patiënten die een zorgverzekering hebben bij A.S.R./Ditzo. Materialen die anders zouden worden vernietigd. “Het voelt supergoed dat we deze kunnen heruitgeven.”

Het inzamelen en opnieuw uitgeven van ongebruikt absorberend incontinentiemateriaal is een dubbele klapper vóór een beter milieu, zegt apotheker Linda Jonkers van Service Apotheek Maasdorpen in het Limburgse Meerlo. “Het produceren van incontinentiemateriaal vraagt veel grondstoffen, daar besparen we op door te hergebruiken. En we voorkomen luchtvervuiling doordat ongebruikte materialen niet worden verbrand.”

Jonkers is met haar apotheek deelnemer aan deze pilot, een initiatief van zorgverzekeraars a.s.r./Ditzo, Stichting CareCycle, de Brabantse apothekerszorggroepen CaZo en BrabantFarma, Service-apotheken De Poort en De Grebbe in Bergen op Zoom en een Limburgse Service-apotheek. Het Logistics Community Brabant (LCB)-Zorgplein coördineert de inname en heruitgifte.

Lees verder op PW.nl
Linda Jonkers incontinentiemateriaal

Foto: Erick van Rijswick

Pagina laatst bijgewerkt op 06 oktober 2023