Gevluchte Oekraïense apotheker versterkt Hilversumse apotheek

Opties

De Hilversumse apotheek Van den Bergh is door de gemeente Hilversum benaderd om een Oekraïense apotheker werk te bieden. Zij werkt nu bij apotheek Van den Bergh als apotheekmedewerker. Apotheekeigenaar Alexander Armbrust is zeer positief over de inzet van de Oekraïense apotheker.

De eerste maand werkte de Oekraïense apotheekmedewerker halve dagen, zodat zij tijd had om de omgeving te leren kennen en de taal onder de knie te krijgen. Vanaf juli gaat zij hele dagen werken voor de apotheek. Naast haar werk als apotheekmedewerker helpt zij de apothekersassistenten met vertalen. Samen geven zij uitleg aan Oekraïense patiënten. Op die manier kan de Oekraïense apotheker alsnog haar vak uitoefenen.

Binnenkort gaat er een tweede Oekraïense apotheker bij apotheek Van den Bergh aan de slag. Zij verblijft momenteel in Laren en is nog maar een week in Nederland. De Engelse taal is ze nog niet machtig. Daarom zal zij wegwijs worden gemaakt door de Oekraïense apotheekmedewerker die momenteel al in dienst is. Het doel is dat zij na 2 à 3 maanden – als ze de basis van de Engelse taal beheerst - aan de slag kan in een andere apotheek, eventueel dichterbij Laren.

Pagina laatst bijgewerkt op 13 juli 2023