Campagne #brengonsterug van overtollige medicijnen in Noord-Brabant

Opties

De campagne #brengonsterug is op 14 maart 2022 gestart in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het juist retourneren van overtollige medicatie. Na de zomervakantie wordt de campagne doorgezet in de rest van de provincie Noord-Brabant. 

De campagne is zichtbaar bij apotheken, huisartsen en milieustraten door middel van onder andere posters, banners en wachtkamervideo’s. De campagne is ook online met een social mediacampagne en de website www.brengonsterug.nu. Daarbij speelt animatiecapsule Rik Retour een hoofdrol in het verspreiden van de boodschap: breng restmedicatie terug naar de apotheken en milieustraten.

Diverse organisaties hebben hun krachten gebundeld in het Brabants Kernteam medicijnresten uit Water, waarbij Logistics Community Brabant en Waterschap De Dommel uitvoerend werken aan de campagne. Lokaal zetten apotheken en huisartsen van onder andere CaZo, Concordant, SGE, PoZoB, DOH, en huisartsen in ’s-Hertogenbosch zich actief in om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Campagne breng ons terug
Pagina laatst bijgewerkt op 15 mei 2023