Apothekers, cardiologen en huisartsen ontwikkelen scholing

Opties

In Twente hebben apothekers, cardiologen en huisartsen een protocol opgezet voor atriumfibrilleren en hartfalen. Van ZonMW hebben de partijen subsidie ontvangen voor onder andere voorlichting en scholing. “Apothekers hebben samen met cardiologen en huisartsen een nascholing ontwikkeld.”

Apothekers, huisartsen en cardiologen hebben in Twente onlangs een regionale nascholing gegeven voor apothekers over atriumfibrilleren en hartfalen. Ook is er een webinar georganiseerd voor in totaal driehonderd apothekersassistenten over de farmaceutische zorg rondom deze aandoeningen. “Ons doel is de zorg en voorlichting verbeteren in de regio voor atriumfibrilleren of hartfalen. Dat willen we bereiken door multidisciplinaire scholing te ontwikkelen voor alle zorgverleners”, zegt apotheker Karlien Lammertink van Service Apotheek Mijnhardt in Nijverdal.

Lammertink is namens de Twentse Apothekers Organisatie-UA (TAO-UA) projectleider voor de zorg rond atriumfibrilleren en hartfalen. Bij deze coöperatie zijn 121 apothekers aangesloten, die werkzaam zijn in zeventig apotheken in Twente en omgeving.

Voor onder andere de financiering van de nascholing en het webinar hebben de cardiologen, huisartsen en apothekers gebruikgemaakt van de ZonMW-subsidie Hartzorg Twente, als onderdeel van het programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek. “We zijn benaderd door de cardiologen en huisartsen, die ons hebben gevraagd of we wilden aansluiten bij deze subsidieaanvraag. Zij hebben de aanvraag voorbereid, wij hebben meegelezen”, aldus Lammertink, die het belang benadrukt van een goede regio-organisatie. “Sinds de oprichting van onze coöperatie merken we dat andere zorgverleners ons veel beter kunnen vinden. Daarbij hebben we een organisatiemanager binnen TAO-UA die ons veel werk uit handen neemt, zoals het regelen van een studio voor het webinar en het aanvragen van accreditatiepunten.”

Lees verder op PW.nl
Pagina laatst bijgewerkt op 30 augustus 2023