Apotheken Zorggroep Almere helpen patiënten bij therapietrouw

Opties

Om patiënten met hart- en vaatziekten te helpen bij therapietrouw zijn alle apotheken van Zorggroep Almere overgestapt op een nieuwe werkwijze, waaronder een persoonlijk gesprek.

Patiënten met hart- en vaatziekten krijgen voor de eerste keer medicijnen voorgeschreven door de behandeld arts. Na bezoek aan de specialist of na ontslag uit het ziekenhuis haalt de patiënt deze medicijnen op in de poliklinische apotheek in het Flevoziekenhuis. Voordat het eerste herhaalrecept nodig is, belt de eigen apotheker met de patiënt om te vragen hoe het gaat met het regelmatig innemen van de medicijnen. Het doel van dit gesprek is om eventuele problemen, bijwerkingen en weerstanden te bespreken. Zo nodig wordt deze informatie doorgegeven aan de specialist, de huisarts en/of de wijkverpleging zodat zij op de hoogte zijn en kunnen helpen om de therapietrouw te verbeteren.

Deze nieuwe werkwijze begon april 2021 als een project bij een aantal apotheken. De resultaten waren zo positief dat alle 15 apotheken van Zorggroep Almere nu op deze manier te werk gaan.

Meer informatie over Zorggroep Almere
Pagina laatst bijgewerkt op 15 mei 2023