ZonMW-subsidie geopend voor farmacogenetica

19 oktober 2023
Opties

ZonMW heeft een subsidieoproep geopend voor de implementatie van farmacogenetica (‘DNA-paspoorten’) in de praktijk. Apothekers en andere zorgaanbieders kunnen tot 9 januari 2024 een projectidee aanleveren. ZonMW roept vooral samenwerkingsverbanden van huisartsen, apothekers en ziekenhuisapothekers/academici/specialisten op om zich in te schrijven.

Het doel van deze subsidieronde is om de vergoeding en implementatie van DNA-paspoorten zo dicht mogelijk bij de praktijk te brengen. Aanvragers dienen zich te beperken tot de ziektegebieden; cardiologie en psychiatrie, waarbij ziekenhuisopnames of doorverwijzingen van patiënten vaak voorkomen vanwege (ernstige) bijwerkingen en/of ineffectiviteit van geneesmiddelen.  

Aanvragen 

Apothekers die al samenwerken met huisarts(en) en/of ziekenhuis bij het aanvragen en/of beoordelen van DNA-paspoorten kunnen de subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor apothekers die van plan zijn uiterlijk medio 2024 een dergelijke samenwerking op te zetten. Apothekers kunnen projectideeën aanleveren tot 9 januari 2024. Voor een uitgewerkte aanvraag is de deadline 3 september 2024. Belangrijk om te melden is dat meerdere aanvragen kunnen worden gehonoreerd. En er is in totaal 4 miljoen euro aan subsidie te verdelen. 

Meer informatie over de subsidie en de aanvraag staat op de website van ZonMW

Bekijk het dossier over het Integraal Zorgakkoord (IZA