Publiekscampagne ‘Samen met je apotheker’ opnieuw te zien en te horen

26 maart 2024
Opties

De publiekscampagne ‘Samen met je apotheker’ is in april opnieuw met online advertenties te zien en met spotjes te horen op de radio. Het Nederlandse publiek krijgt via campagnebeelden en -video’s te zien dat patiënten samen met hun apotheker de juiste medicijnkeuzes kunnen maken. Ook zijn hierover drie radiospots te horen van 1 tot en met 14 april 2024 op de zenders Sky Radio, Radio 10, Radio Veronica en 100%NL.

Het doel van de campagne is om het imago van de apotheker als medicatiespecialist te versterken. De campagne laat zien dat de apotheker een grote betrokkenheid heeft bij de patiënt en dat hij altijd in de buurt is voor een persoonlijk en betrouwbaar advies. Er staan drie thema’s centraal in de campagne: 

  1. Veilig medicijnen combineren; 
  2. Minder bijwerkingen; 
  3. Stoppen met je medicatie.

De campagne 'Samen met je apotheker' ging eind september vorig jaar voor het eerst live en is sindsdien verspreid met verschillende advertenties via sociale media en websites als AD.nl en Libelle. De campagne loopt door tot eind april en zal vervolgens opnieuw te zien zijn tijdens de zomermaanden.

Gebruik de publieksmaterialen

Apothekers en hun teams worden aangemoedigd de campagnebeelden te laten zien in de apotheek. Hierbij kunnen zij gebruikmaken van posters, narrowcasts voor wachtkamerschermen en beeldmateriaal voor sociale media. Apothekers kunnen met de publieksmaterialen de boodschap van de campagne versterken en hun patiënten bewust maken van de rol van de apotheker als medicatiespecialist.

Bestel en download de publieksmaterialen