PharmaSwap wint Samen Voorop Award

15 juni 2022
Opties

PharmaSwap, een initiatief om verspilling van dure geneesmiddelen tegen te gaan, heeft de Samen Voorop Award gewonnen in de categorie ‘duurzaamheid’. De initiatiefnemers, apothekers Piter Oosterhof en Jelmer Faber, namen een cheque ter waarde van €10.000 in ontvangst van Coöperatie VGZ als stimulans voor hun succesvolle bijdrage aan het voorkomen van medicijnverspilling.

VGZ vraagt met deze award meer aandacht voor zorgaanbieders en hun mooie innovaties. Juryvoorzitter Cas Ceulen, chief health officer van Coöperatie VGZ: “PharmaSwap kreeg in de categorie duurzaamheid de meeste publieksstemmen. Hun deelmarktplaats voor medicijnen is een prachtig initiatief dat we van harte ondersteunen.” 

Na overlijden van patiënten en doordat therapieën stoppen houden apotheken en leveranciers vele dure geneesmiddelen over, die na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum worden vernietigd. PharmaSwap heeft daarom een gratis deelmarktplaats ontwikkeld voor de vraag naar en aanbod van geneesmiddelen voor apothekers. Door de aanwezige voorraad beter te benutten draagt PharmaSwap bij aan een aanzienlijke verlaging van zorgkosten en verduurzaming van de gezondheidszorg.

Bekijk de video van PharmaSwap