Patiëntensearch beschikbaar rondom pakketuitstroom per 2023

13 oktober 2022
Opties

Voor KNMP-leden stelt de SFK een patiëntensearch beschikbaar rondom de pakketuitstroom per 2023. Leden krijgen op basis van de search een patiëntenlijst met een overzicht van de mensen die in de afgelopen zes maanden een middel hebben gekregen dat per 2023 uit het basispakket gaat. In het overzicht staan ook de laatste verstrekkingsdatum en het aantal verstrekkingen dat de betreffende patiënt heeft ontvangen.

 

Eerder bood SFK al de rapportage Mogelijke impact vitamine D uit pakket aan. Daarmee krijgen leden inzicht in de geneesmiddelkosten en bijbehorende tariefinkomsten uit (combinatie-)preparaten met vitamine D. De data hebben betrekking op verstrekkingen die bij verzekeraars in rekening zijn gebracht in de afgelopen 12 maanden.

Om de leden te ondersteunen stelt de KNMP informatiemateriaal beschikbaar. In het dossier ‘Vitamine D’ op KNMP.nl staan onder meer antwoorden op veelgestelde vragen en een voorbeeldbrief aan patiënten. Ook zijn er een poster, baliekaartje en narrowcast te downloaden. Het dossier ‘Vitamine D’ wordt continu voorzien van updates en aanvullende en geactualiseerde informatie en materialen. 

Bekijk dossier Vitamine D

Bekijk Q&A

Bekijk informatiematerialen