Oproep: deel praktijkverhalen van duurzame apothekers

29 september 2021
Opties

Op welke manier zetten apothekers zich in om de geneesmiddelenzorg duurzamer te maken? Wat voor maatregelen nemen zij om de CO2-voetafdruk van hun apotheek verder te verkleinen? De KNMP maakt dit inzichtelijk via Apothekers en duurzaamheid, een nieuwe pagina met praktijkverhalen op KNMP.nl. De KNMP roept apothekers op hun duurzame initiatieven – groot en klein – te delen.

Kruisbestuiving

KNMP-voorzitter Aris Prins: “Door praktijkverhalen te delen maken we de inzet van de beroepsgroep zichtbaar, inspireren we elkaar en komt een kruisbestuiving op gang.”

Duurzaam

Het KNMP-najaarscongres op 12 oktober 2021 heeft als thema ‘Duurzame farmacie, samen doen’. Onderwerpen die tijdens het online congres aan bod komen zijn onder meer groene farmacie, verspilling van geneesmiddelen voorkomen, medicijnresten in het milieu en de ambities van de Coalitie Duurzame Farmacie. De KNMP maakt deel uit van deze coalitie, samen met VIG, Bogin en Neprofarm. Deze coalitiepartners zetten zich gezamenlijk in voor de Ketenaanpak Medicijnresten uit Water onder leiding van de minister van Infrastructuur en Water (IenW).

De KNMP maakt de duurzame zorginitiatieven van apothekers ook zichtbaar via de Green Deal Duurzame Zorg. Organisaties aangesloten bij de Green Deal werken nauw samen met de rijksoverheid aan het zuinig omgaan met grondstoffen, het verminderen van medicijnresten in het afvalwater en het bevorderen van een gezondmakende leefomgeving en het verbeteren van het milieu.

Bekijk hier de pagina met praktijkvoorbeelden