Nieuwe editie Standaarden voor Zelfzorg

07 juni 2023
Opties

De elfde editie van het boek Standaarden voor Zelfzorg is uit. Het boek is voorzien van rijke informatie over zelfzorg en biedt praktische handvatten voor apothekers en apothekersassistenten. De herziene druk is te bestellen via de KNMP-website.

De informatie in Standaarden voor Zelfzorg is bijgewerkt volgens de nieuwste richtlijnen en recente literatuur. Ook is deze uitgave verrijkt met een nieuwe standaard over eczeem. De elfde editie is ontwikkeld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Met dit boek in de hand zijn apothekers en apothekersassistenten in staat om wetenschappelijk onderbouwd zelfzorgadvies te geven aan de patiënt aan de balie. Zo draagt het boek bij aan laagdrempelige farmaceutische zorg in Nederland.

Het boek is ingedeeld in twee rubrieken: Aandoeningen en Zelfzorgmiddelen. De rubriek Aandoeningen biedt 24 zelfzorgstandaarden over veelvoorkomende zelfzorgklachten en aandoeningen, zoals hoofdpijn, hoofdluis, en verkoudheid en griep. In de rubriek Zelfzorgmiddelen zijn vijf hoofdstukken opgenomen met daarin informatie die ondersteunt bij de advisering van deze middelen. Deze hoofdstukken zijn er voor de middelen dextromethorfan, NSAID’s, sint-janskruid, paracetamol en vitamine D + calcium.

Korting voor leden en studenten

Een exemplaar van De Standaarden voor Zelfzorg kost 71 euro (inclusief btw). Voor KNMP-leden en studenten geldt een korting van 25 procent en bedraagt de prijs 53 euro (inclusief btw). Het boek is te bestellen via dit formulier.

Meer informatie over het boek Standaarden voor Zelfzorg