Marcel Bouvy nieuw hoofd Farmaceutische Wetenschappen van Universiteit Utrecht

15 juli 2022
Opties

Hoogleraar Farmaceutische Patiëntenzorg Marcel Bouvy wordt per 15 augustus 2022 hoofd van het departement Farmaceutische Wetenschappen van Universiteit Utrecht. “Een eer dat ik dit mag doen voor de collega’s.”

portretfoto Marcel Bouvy vierkant

Bouvy is sinds 2009 hoogleraar Farmaceutische Patiëntenzorg aan de Universiteit Utrecht. Het departement Farmaceutische Wetenschappen waar hij hoofd van wordt, huist een breed palet aan onderzoek. Van heel basaal onderzoek naar de ontwikkeling van targets voor geneesmiddelen, nieuwe producten en toedieningsvormen tot het bevorderen van juist gebruik van geneesmiddelen. Bouvy: “Heel mooi om daarbij betrokken te zijn. Ik hoop het departement zo sterk mogelijk te maken en nog meer verbinding te creëren tussen die verschillende onderdelen van farmaceutisch onderzoek. Ik heb er heel veel zin in!”

“Farmacie is booming, er zijn veel ontwikkelingen, maar ook uitdagingen.” Zo noemt Bouvy de grote behoefte aan apothekers en farmaceutische wetenschappers in het veld, en de veranderingen in het academisch onderwijs sinds de coronapandemie. “In het onderzoek zelf zien we een verschuiving naar team science, waarin samenwerking steeds belangrijker wordt. Het departement hoort bij de bètafaculteit en bevindt zich dicht bij het UMC Utrecht. Zo vormen we letterlijk de verbinding tussen het basale onderzoek en de kliniek.”