Laura Schackmann wint Albert Bakker Prijs 2023

28 mei 2024
Opties

Laura Schackmann wint de Albert Bakker Prijs 2023 met het artikel ‘Facilitating pharmacy staff’s conversations about non-medical medication switches; development and testing of a communication training’. De Albert Bakker prijs is ingesteld door het bestuur van Stichting PRISMA en bedoeld voor een onderzoeker die de eerste auteur is van de beste internationale peer reviewed publicatie over innovatief farmaceutisch praktijkonderzoek met een voor de Nederlandse farmacie relevante vraag. De prijs is op 28 mei 2024 uitgereikt tijdens het PRISMA-symposium in Amsterdam.

Laura Schackman is postdoc onderzoeker bij het Nivel en richt zich met haar onderzoek op het faciliteren van patiëntgerichte communicatie in uitdagende situaties in de apotheek, zoals medicijnwisselgesprekken. Op dit onderwerp is ze in 2023 gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder werkt Schackman aan nationale en internationale projecten over farmaceutische zorg, zoals interventies gericht op therapietrouw van patiënten en de veranderende rol van apothekers.

Albert Bakker

De prijs is vernoemd naar prof. dr. Albert Bakker, die deze prijs in het leven heeft geroepen en het prijsgeld beschikbaar heeft gesteld. Bakker, vorig jaar op 89-jarige leeftijd overleden, was onder meer openbaar apotheker, hoogleraar Beroepsuitoefening van de apotheker in de gezondheidszorg aan de Universiteit Utrecht, lid van het KNMP-bestuur en medeoprichter van PRISMA.

Meer informatie over PRISMA