Gezocht: openbaar apotheker voor Werkgroep Interacties & MFB’s

10 mei 2022
Opties

Update: 15 juni 2022

Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP is voor de Werkgroep Interacties & MFB’s op zoek naar een openbaar apotheker die wil meewerken aan een verbeterde signalering van interacties met behulp van de G-Standaard, alsmede het beoordelen van nieuwe interacties. Specifiek een openbaar apotheker die werkt met een AIS waarvan de medicatiebewaking is gebaseerd op de G-standaard.

Wat doet de Werkgroep Interacties & MFB’s?

De KNMP streeft naar meer specifieke interactiesignalen met behulp van de G-Standaard. Dit gebeurt door het verfijnen van interacties naar Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s). Bovendien vindt er onderhoud plaats, zodat de interacties actueel, onderbouwd en voorzien zijn van een concreet advies. De leden uit de Werkgroep Interacties & MFB’s beoordelen de hiertoe uitgewerkte voorstellen, en bespreken deze gezamenlijk tijdens bijeenkomsten die een aantal keer per jaar online of centraal in het land plaatsvinden. Voorstellen kunnen ook via e-mail worden voorgelegd.

Bij het verfijnen van een interactie speelt de ervaring/input van een werkgroeplid vanuit het eigen AIS een rol. Met de eigenschappen van AIS-en kan rekening worden gehouden in de verfijning. Bovendien kunnen de gevolgen van de verfijning teruggekoppeld worden. Daarom wordt gezocht naar een openbaar apotheker die gebruik maakt van een AIS waarvan de medicatiebewaking is gebaseerd op de G-standaard.

Over het GIC

Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) is het expertisecentrum op het gebied van geneesmiddelen en farmacotherapie in Nederland. De kerntaak van het GIC is het ontwikkelen, vernieuwen en verstrekken van actuele, praktische en betrouwbare geneesmiddelinformatie en geneesmiddeladviezen voor apothekers, andere zorgverleners en patiënten.

Aanmelden

Geïnteresseerde openbaar apothekers zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de Werkgroep met een korte motivatie via interacties@knmp.nl, alsmede de vermelding van het AIS waar de openbaar apotheker mee werkt.