Digitaal declareren zorg aan Oekraïense vluchtelingen mogelijk per 6 mei 2022

06 mei 2022
Opties

Vanaf 6 mei 2022 is het voor apothekers mogelijk om de zorg aan Oekraïense vluchtelingen digitaal te declareren via Clearing House Apothekers (CHA). Apothekers die bij CHA zijn aangesloten kunnen de declaratie voortaan via de AP304-standaard in CHA-Online versturen. Apothekers die niet bij CHA zijn aangesloten dienen de declaratie per mail aan te leveren, via declaratiescha@cha.nl.

Binnen de subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden hebben Clearing House Apothekers en CAK een digitaal declaratieproces en subsidieaanvraag mogelijk gemaakt. Op de website van CHA staan de stappen beschreven om het declaratieproces succesvol te doorlopen. Bij vragen over het indienen van de declaraties kunnen apothekers ook contact opnemen met de servicedesk van CHA via servicedesk@cha.nl of 070 411 22 20.

Per 1 maart 2022 geldt dat er voor de vergoeding van zorg aan alle vluchtelingen uit Oekraïne alléén gebruik gemaakt dient te worden van de subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden. Voor de vergoeding van de subsidieregeling worden de WMG-tarieven van het CAK gehanteerd. Bekijk de website van het CAK voor meer informatie over het aanvragen van de subsidie.

Bekijk hier meer informatie van het CHA over het declaratieproces van de subsidieregeling van het CAK.

Naar het dossier Oekraïne