CBG start campagne over interactie kruiden en geneesmiddelen

07 maart 2024
Opties

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) start op 11 maart 2024 een campagne over de mogelijke interactie tussen kruidenproducten en geneesmiddelen. De campagne, een samenwerking tussen het CBG en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), attendeert patiënten op de mogelijke risico’s hiervan. Apothekers kunnen campagnematerialen van het CBG inzetten om hier aandacht voor te vragen. 

Er zijn mensen die naast hun geneesmiddelen ook kruidensupplementen, kruidengeneesmiddelen of homeopathische geneesmiddelen.  Patiënten realiseren zich niet altijd dat het combineren van geneesmiddelen en kruidenproducten soms tot wisselwerking kan leiden. In de ‘Weet wat je slikt’ campagne willen het CBG en de NVWA daarom patiënten bewuster maken van de mogelijke risico’s van het combineren van geneesmiddelen met deze kruidenmiddelen. 

Apothekers kunnen de campagne ondersteunen door campagnematerialen te laten zien in de apotheek, zoals video’s voor op het wachtkamerscherm of posters. Zij kunnen de materialen kosteloos bestellen of downloaden via het CBG. De ‘Weet wat je slikt’ campagne loopt tot eind maart 2024.