Campagnebeelden ‘Samen met je apotheker’ te gebruiken voor sociale media

26 oktober 2023
Opties

Apothekers kunnen afbeeldingen van de campagne ‘Samen met je apotheker’ gebruiken voor hun sociale media kanalen. Eerder waren er al video’s beschikbaar. Ook zijn er voorbeeldteksten die apothekers bij het bericht kunnen plaatsen op onder meer Facebook en Instagram. Met de boodschap dat patiënten samen met hun apotheker de juiste medicijnkeuzes kunnen maken. De publiekscampagne staat inmiddels een maand live en duurt tot en met maart 2024.

 

    Het doel van de campagne is om het imago van de apotheker als medicatiespecialist te versterken. De campagne laat zien dat de apotheker een grote betrokkenheid heeft bij de patiënt en dat hij altijd in de buurt is voor een persoonlijk en betrouwbaar advies. Er staan drie thema’s centraal in de campagne: 

    1. veilig medicijnen combineren; 
    2. minder bijwerkingen; 
    3. stoppen met medicatie.

    KNMP-leden kunnen gratis posters bestellen, video’s downloaden voor het wachtkamerscherm en beeldmateriaal voor sociale media gebruiken.

    Bekijk alle afbeeldingen voor sociale media

    Advertenties en radiospots

    De campagne ‘Samen met je apotheker’ is met verschillende advertenties te zien op sociale media en websites. Bezoekers worden voor meer informatie verwezen naar Apotheek.nl/samen. Ook zijn er in de periode van 25 november t/m 9 december opnieuw drie radiospots te horen op Sky Radio, Radio 10, Radio Veronica, 100%NL, Sublime en de regionale omroepen.

    Posters en narrowcasts

    Apothekers en hun teams kunnen de campagne ook in de apotheek onder de aandacht brengen. Zo zijn er drie posters beschikbaar, en narrowcasts voor het wachtkamerscherm. KNMP-leden kunnen deze kosteloos bestellen of downloaden.

    Download de posters en narrowcasts