Apotheek.nl maakt kans op zesde award Website van het Jaar

05 september 2023
Opties

Apotheek.nl maakt voor het zesde jaar op rij kans op de award Website van het Jaar, in de categorie gezondheid. De KNMP roept apothekers, apothekersassistenten en apotheekmedewerkers op om Apotheek.nl te stemmen. De stemperiode loopt van 4 september tot en met 20 oktober 2023. 

Begrijpelijke informatie

Apotheek.nl biedt begrijpelijke medicijninformatie voor iedereen. Patiënten die moeite hebben met lezen, kunnen bijvoorbeeld  medicijnvideo’s bekijken of moeilijke woorden laten uitleggen. Busra Akbulut, farmaceutisch manager bij Apotheek MCH Lijnbaan in Den Haag licht toe: “De bijsluiter is voor veel patiënten lastig. Er staat veel tekst in, in een klein lettertype. Daarnaast worden niet altijd alle woorden en zinnen goed begrepen. Daarom wijs ik patiënten aan de balie op de medicijnteksten van Apotheek.nl. Die zijn begrijpelijk en het is mogelijk om het lettertype te vergroten of de tekst te laten voorlezen.”

Apotheek.nl aan de balie

De website beschikt tevens over verschillende functionaliteiten die apothekers, apothekersassistenten en apotheekmedewerkers kunnen inzetten in het gesprek met patiënten. Denk aan het direct mailen van een medicijntekst naar een patiënt, zodat die de informatie thuis nog eens kan nalezen. Of aan de instructievideo’s, die apothekers en apotheekmedewerkers samen met de patiënt kunnen bekijken bij een eerste uitgifte. “Veel patiënten vinden bijvoorbeeld oogdruppelen lastig. Een instructievideo op Apotheek.nl legt dit in begrijpelijke taal uit, met ondersteuning van beeld. Dat geeft onze patiënten voldoende ondersteuning”, aldus Bryan Huel, openbaar apotheker bij Kwaliteitsapotheken Woerden.

Over de award

De award ‘Website van het jaar’ is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Websites worden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. In zowel 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022 heeft Apotheek.nl de award in de categorie gezondheid gewonnen.  

Stem Apotheek.nl