Symposium Astma-COPD: ‘Beter inhaleren door innovatie, instructie en improviseren’

Opties

In samenwerking met de Special Interest Group (SIG) van de KNMP organiseert PAOFarmacie voor de eerste keer het symposium over nieuwe ontwikkelingen bij de behandeling van ‘Astma-COPD ‘.

  • Datum 02 oktober 2024
  • Locatie Hotel van der Valk, Stationsweg 91, Breukelen
  • Start & eind tijd 09:00 - 17:00
  • Kosten € 325,-
  • Accreditatie Openbaar apothekers: 6 uur

Astma en COPD patiënten worden vaak gezien in de apotheek. De medicamenteuze behandeling van deze longziektes is continu in beweging, door nieuwe wetenschappelijke inzichten en het steeds grotere arsenaal aan medicamenteuze opties, zoals diverse soorten inhalatoren en geneesmiddelen. In het symposium wordt ook aandacht besteedt aan welke invloed duurzaamheid kan hebben op de therapiekeuze..

Bij Astma en COPD speelt het grote probleem van de beperkte therapietrouw van longpatiënten. De apotheker kan in het verbeteren daarvan een belangrijke rol spelen.

Naast het grote arsenaal aan bronchusverwijders en inhalatiecorticosteroïden zijn er biologicals ter inhalatie in ontwikkeling en zijn er ontwikkelingen op het gebied van digitale inhalatoren. In dit symposium wordt een update gegeven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de behandeling van astma en COPD.

Aanmelden symposium
Pagina laatst bijgewerkt op 14 mei 2024