Samenwerken als sleutel: patiëntgerichte aanpak bij optimaliseren polyfarmacie bij ouderen

Opties

De nascholing van PAOFarmacie en Ephor: Samenwerken als sleutel: patiëntgerichte aanpak bij optimaliseren polyfarmacie bij ouderen gaat in op rationeel voorschrijven en afleveren van medicatie aan kwetsbare ouderen met polyfarmacie. De docenten gaan in op inhoudelijke onderwerpen, zoals palliatieve zorg, voorschrijven van psychofarmaca en de farmacokinetiek bij ouderen. Daarnaast wordt de 6-step-methode voor voorschrijven en afleveren van medicatie op maat behandeld.

Het gaat hier om een tweedaags evenement:
Datum: 2 en 3 juni 2022
Locatie: Hotel van der Valk Veenendaal
Start & eind tijd: op 2 juni van 12.30 uur - 20.30 uur en op 3 juni 09:00 uur - 17:00 uur
Kosten: € 695,-ex BTW (in totaal voor beide dagen)
Accreditatie: 12 uur voor openbaar apothekers en huisartsen

  • Datum 03 juni 2022
  • Locatie Hotel van der Valk Veenendaal
  • Start & eind tijd 09:00 - 17:00
  • Kosten € 695,-
  • Accreditatie 12 uur voor openbaar apothekers en huisartsen

De medische zorg voor kwetsbare ouderen is uitdagend. Om de zorg goed te kunnen verlenen is kennis nodig van diagnostiek en behandeling die kan afwijken van richtlijnen en standaarden. Samenwerking tussen verschillende disciplines en met name tussen (huis)arts en apotheker is van belang, omdat zij over aanvullende kennis beschikken.

Patiëntgerichte aanpak wordt alom aangeprezen, maar hoe pak je dit nu aan? Dat vraagt kennis, maar bovenal samenwerken: met de patiënt en met collega’s in de medicatieketen. Juist bij oudere patiënten met polyfarmacie is dit een essentiële vaardigheid. In deze  interactieve tweedaagse nascholing wordt niet alleen aandacht besteed aan inhoudelijke onderwerpen, maar nemen we de deelnemers ook mee op patiëntenreis en ontdekken we hoe we de samenwerking in de keten kunnen verbeteren.

 

Onderwerpen die aan bod komen zijn het voorschrijven van psychofarmaca, palliatieve zorg, polyfarmacie en deprescribing en osteoporose. Per onderwerp wordt ingegaan op de kinetiek en het voorschrijven op maat volgens de WHO 6-step behandelmethode. De deelnemers kunnen uitgebreid oefenen aan de hand van casuïstiek.

.

Meer informatie en inschrijven 
Pagina laatst bijgewerkt op 07 april 2022